Cobra Museum

Nieuw: Cobra Museum voortaan op woensdagen gratis te bezoeken voor inwoners Amstelveen

Amstelveen - Alle inwoners van Amstelveen kunnen voortaan op woensdagen gratis naar het Cobra Museum. Dat heeft het museum vandaag bekend gemaakt. Met de gratis bezoekdag voor Amstelveners, via een aan te vragen Cobra Pas, wil het museum iets terug doen voor inwoners.

De Cobra Pas wordt vanaf volgende week (woensdag 1 februari 2023) actief: dan gaat de nieuwe regeling in.

Gratis bezoekdag

De gratis bezoekdag voor Amstelveners in 2023 is een initiatief van museumdirecteur Stefan van Raaij en wordt ondersteund door gemeente Amstelveen. Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) is enthousiast en vindt het prachtig dat inwoners in de gelegenheid worden gesteld om gratis het museum te bezoeken om zo laagdrempelig kennis te maken met de diverse kunst in het Cobra Museum.

Cobra 75

Het Cobra Museum staat dit jaar in het teken van 75 jaar Cobra. Op vrijdag 27 januari gaat het jubileumjaar van start met een uniek drieluik van Deense moderne kunst. Drie tentoonstellingen brengen meer dan 200 werken uit Denemarken bij elkaar in de museumzalen aan het Sandbergplein.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.

Politiek gisteren 10:28

Drie (oud-)burgemeesters luiden jubileumjaar (30) Burgerbelangen Amstelveen in

Amstelveen - Met de overhandiging van een klein walnotenboompje aan drie (oud-)burgemeesters van Amstelveen (Jan van Zanen, Miriam van ’t Veld) en Tjapko Poppens heeft de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gisteren het jubileumjaar van bbA geopend. De lokale partij bestaat 30 jaar.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:43

Werkzaamheden A9-viaduct: Beneluxbaan medio juni weekend afgesloten

Amstelveen - VeenIX is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude en bouw van het nieuwe A9-viaduct over de Beneluxbaan. Vanaf vandaag is de wegindeling onder het viaduct aangepast, van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten, ook rijdt tramlijn 25 dit weekend niet.