Cobra Museum

Nieuw: Cobra Museum voortaan op woensdagen gratis te bezoeken voor inwoners Amstelveen

Amstelveen - Alle inwoners van Amstelveen kunnen voortaan op woensdagen gratis naar het Cobra Museum. Dat heeft het museum vandaag bekend gemaakt. Met de gratis bezoekdag voor Amstelveners, via een aan te vragen Cobra Pas, wil het museum iets terug doen voor inwoners.

De Cobra Pas wordt vanaf volgende week (woensdag 1 februari 2023) actief: dan gaat de nieuwe regeling in.

Gratis bezoekdag

De gratis bezoekdag voor Amstelveners in 2023 is een initiatief van museumdirecteur Stefan van Raaij en wordt ondersteund door gemeente Amstelveen. Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) is enthousiast en vindt het prachtig dat inwoners in de gelegenheid worden gesteld om gratis het museum te bezoeken om zo laagdrempelig kennis te maken met de diverse kunst in het Cobra Museum.

Cobra 75

Het Cobra Museum staat dit jaar in het teken van 75 jaar Cobra. Op vrijdag 27 januari gaat het jubileumjaar van start met een uniek drieluik van Deense moderne kunst. Drie tentoonstellingen brengen meer dan 200 werken uit Denemarken bij elkaar in de museumzalen aan het Sandbergplein.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:16

Amstelveen van voorheen (337)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 337 een oude foto van de Handweg.