Cobra Museum

Nieuw: Cobra Museum voortaan op woensdagen gratis te bezoeken voor inwoners Amstelveen

Amstelveen - Alle inwoners van Amstelveen kunnen voortaan op woensdagen gratis naar het Cobra Museum. Dat heeft het museum vandaag bekend gemaakt. Met de gratis bezoekdag voor Amstelveners, via een aan te vragen Cobra Pas, wil het museum iets terug doen voor inwoners.

De Cobra Pas wordt vanaf volgende week (woensdag 1 februari 2023) actief: dan gaat de nieuwe regeling in.

Gratis bezoekdag

De gratis bezoekdag voor Amstelveners in 2023 is een initiatief van museumdirecteur Stefan van Raaij en wordt ondersteund door gemeente Amstelveen. Wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) is enthousiast en vindt het prachtig dat inwoners in de gelegenheid worden gesteld om gratis het museum te bezoeken om zo laagdrempelig kennis te maken met de diverse kunst in het Cobra Museum.

Cobra 75

Het Cobra Museum staat dit jaar in het teken van 75 jaar Cobra. Op vrijdag 27 januari gaat het jubileumjaar van start met een uniek drieluik van Deense moderne kunst. Drie tentoonstellingen brengen meer dan 200 werken uit Denemarken bij elkaar in de museumzalen aan het Sandbergplein.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.

Algemeen 7 dec. 2023 14:34

Speciale signeersessie Marianne Timmer bij De Wijnschuur

Amstelveen/Nes/Uithoorn - Olympisch kampioen Marianne Timmer komt op zaterdag 9 december 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur naar De Wijnschuur in Nes aan de Amstel om haar nieuwe boek 'De Timmerfabriek' te promoten en te signeren.