Rob & Melissa de Ruyter met hun kinderen bij Poel's Up.

Nieuw: Expeditie Kruidentocht bij Poel’s Up

Amstelveen - Poel’s Up, de horecavoorziening met drijvend zwembad aan de Amstelveense poel, heeft een nieuw concept gelanceerd: Expeditie Kuidentocht.

Het is een samenwerking tussen de eigenaren van Poel’s Up (Rob en Melissa de Ruyter) en schrijfster Marjolein Holtkamp. ’Marjolein schreef het boek Kruidentocht, een handige gids vol weetjes over de natuur. Daar hebben wij samen een heel mooi concept omheen bedacht.’

Expeditie Kruidentocht

Met de expeditie kunnen volwassenen en kinderen op echte kruidentocht door de natuur. ‘Met jonge kinderen kun je dicht bij de Poel blijven, als groep volwassenen is het leuk om het bos in te gaan. Voor kinderen zal er tijdens de kinderfeestjes een kidsgids meegaan en ga je kruiden verzamelen voor heksenzout dat je over je frietjes kunt strooien. Of je gaat je eigen heksenbezemsteel of zeepjes maken.’

Spelenderwijs

‘We zitten tegenwoordig de hele dag achter de iPad of in onze telefoon, dan is het heerlijk om zo’n educatieve boswandeling te maken’, legt Rob uit. ‘Ik ben zelf geen natuurfreak, maar er spelenderwijs mee bezig zijn vind ik wel erg leuk.’ Met het boek, dat ook bij Poel’s Up verkrijgbaar is, kunnen volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier de kruiden leren herkennen en genieten van de mooie omgeving rondom de Poel.

Mooie toevoeging

Voor Poel’s Up is dit een mooie toevoeging aan de recreatieve activiteiten die het bedrijf organiseert. Het biedt mogelijkheden voor als het weer wat minder stralend is. ‘Bij wijze van zou je er ook in je regenpak op uit kunnen in het bos’, legt Rob uit. ‘Het is een heel praktisch boek. Zo had ik bijvoorbeeld geen idee dat je de paardenkastanje kunt herkennen aan de kleine hoefijzertjes op de takken. Dat valt me nu meteen op.’

Menu

Op het menu van Poel’s Up wordt ook de link gelegd met de kruiden in het boek. ‘Zo kun je bij ons de thee drinken van verschillende kruiden die in het bos te vinden zijn.’  Poel’s Up is daarnaast een ideale locatie om een bedrijfsuitje of familiefeestje te vieren. Van begin april tot maximaal half oktober is de locatie geopend voor een kopje koffie, lunch, borrel of een georganiseerde barbecue. Het zwembad is met mooi weer dagelijks geopend voor recreatieve activiteiten.  

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.