Provincie NH

Nieuwe brug tussen Ouderkerk en Amstelveen: deze werkzaamheden volgen nog

Amstelveen - Er wordt hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug over rivier De Amstel tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, maar voordat de brugverbinding af is moet er nog flink wat gebeuren. De provincie Noord-Holland heeft een gedetailleerde planning vrijgegeven van de nog komende werkzaamheden.

Tot aan de kerstvakantie zal de aannemer (BOK) vooral aan de wegenstructuur aan de oostzijde van de Brug Ouderkerk (aan de kant van Ouderkerk aan de Amstel) werken en aan de bouw van de nieuwe noordelijke brug.

Weekendafsluiting eind november

In de periode tot aan de kerstvakantie volgen nog diverse omleidingen en afsluitingen. Deze maand zal bijvoorbeeld de bushalte bij de brug tijdelijk worden verplaatst en ook zal eind-november ook nog een weekendafsluiting volgen: tussen vrijdag 26 en maandag 29 november 2021 wordt de brug  afgesloten, omdat de hele (nieuwe) noordelijke baan op de N522 wordt geasfalteerd. Alleen bussen en nood- en hulpdiensten kunnen dan de brug passeren). Ook de aansluitingen van de kruising op de Hoger Einde-Noord en Hoger Ende -Zuid zijn in dat weekend afgesloten.

Bekijk hier de planning van de werkzaamheden aan de brug.


Meer nieuws

Horeca vandaag 13:00

Maak kennis met Willie Wong

Amstelveen - Het nieuwe bezorg- en afhaalrestaurant Willie Wong aan de Amsterdamseweg 412 bezorgt sinds deze zomer de lekkerste oer-Hollandse Chinees Indische gerechten in een nieuwe stijl bij Amstelveners aan huis. Willie Wong opende afgelopen zomer de eerste pilot store in Amstelveen, met als doel de op Nederland gerichte Chinees-Indische keuken nieuw leven in te blazen en de pakkende formule in meer steden uit te rollen.

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Optometrie onder de loep

Amstelveen - Maar liefst 80% van het aantal patiënten met milde oogproblematiek kan worden onderzocht/verholpen door een optometrist. Alleen hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Zelfs huisartsen zijn soms onbekend met het beroep.