Vlnur: Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) en raadsleden Ruud Kootker (bbA), Esther Veenboer (PvdA) en Jacqueline Solleveld (bba)

Nieuwe EHBO-reanimatiecursus van start in Amstelveen; meld je aan

Amstelveen - Amstelveners kunnen zich weer aanmelden voorvoor een reanimatiecursus bij de EHBO Amstelveen.

Diverse raadsleden onder wie Esther Veenboer (PvdA), Jacqueline Solleveld Olthof, Ruud Kootker (bbA) en Annemeike van der Vet (D66) roepen samen met wethouder Rob Ellermeijer (VVD) Amstelveners op de cursus te volgen.

Aanmelden

'Inwoners die een cursus hebben gevolgd kunnen het verschil maken als er een incident bij hen in de buurt is,'zegt de wethouder. Aanmelden voor de reanimatiecursus kan op de website van EHBO vereniging Amstelveen www.ehbo-Amstelveen.nl  

Hartslag.Nu

'Het is vooral belangrijk dat Amstelveners na het volgen van  een cursus zich aanmelden bij www.Hartslag.Nu',  benadrukt Ellermeijer. HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de meldkamer. Wie zich heeft aangesloten wordt via de app HartslagNU of per sms opgeroepen als er in de buurt een incident is. De opgeroepene kan dan aangeven of hij of zij beschikbaar is om in actie te komen. Alleen als iemand binnen zes minuten ter plaatse kan zijn wordt deze persoon opgeroepen.'

16.000 mensen

Ieder jaar krijgen zo’n 16.000 mensen in Nederland een hartstilstand. Van deze slachtoffers worden er ongeveer 10.000 gereanimeerd. De meeste reanimaties gebeuren thuis. Bij een melding bij 112 stuurt de meldkamer altijd twee ambulances. Een grotere kans op overleven ontstaat als een burgerhulpverlener start met reanimeren voor de ambulance arriveert.

Herhaalcursus

Ellermeijer zet zich al langer in voor meer bekendheid van reanimatiecursus en meer AED’s in Amstelveen. In het verleden stelde hij als raadslid samen met Esther Veenboer (PvdA) vragen over de mogelijkheden voor subsidie voor AED’s. Veenboer en Ellermeijer bezochten deze week een jaarlijkse herhaalcursus met raadsleden Ruud Kootker en Jacqueline Solleveld Olthof.

Bewoners met vragen kunnen per e-mail contact opnemen met de Paul Jonker of Astrid Lodder van de EHBO Vereniging Amstelveen secretaris@ehbo-amstelveen.nl


Meer nieuws

Horeca vandaag 13:00

Maak kennis met Willie Wong

Amstelveen - Het nieuwe bezorg- en afhaalrestaurant Willie Wong aan de Amsterdamseweg 412 bezorgt sinds deze zomer de lekkerste oer-Hollandse Chinees Indische gerechten in een nieuwe stijl bij Amstelveners aan huis. Willie Wong opende afgelopen zomer de eerste pilot store in Amstelveen, met als doel de op Nederland gerichte Chinees-Indische keuken nieuw leven in te blazen en de pakkende formule in meer steden uit te rollen.

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Optometrie onder de loep

Amstelveen - Maar liefst 80% van het aantal patiënten met milde oogproblematiek kan worden onderzocht/verholpen door een optometrist. Alleen hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Zelfs huisartsen zijn soms onbekend met het beroep.