Variant B

Nieuwe uitdaging: een naam voor de nieuwe A9-fietsbrug

AMSTELVEEN - Nadat bijna 12.000 Amstelveners een stem uitbrachten op hun favoriete fietsbrug-variant die straks over de vernieuwde Rijksweg A9 zal voeren (de keuze viel op Variant B met 77 % van de stemmen) wordt de naam van de brug de volgende uitdaging waar Amstelveners zich over kunnen buigen.

Dat meldt wethouder Herbert Raat (A9, VVD) die was overweldigd door het grote aantal stemmers voor de fietsbrug-varianten. Hij heeft de smaak te pakken: 'Dit laat zien dat inwoners graag mee willen beslissen over hoe hun stad eruit komt te zien. Wat mij betreft is de volgende stap Amstelveners na laten denken over een naam voor de brug. We zullen de komende periode kijken hoe we dit precies vorm gaan geven.'

Brug B
Over de keuze voor brug B, ook wel de groene variant, zegt Raat: 'Amstelveen heeft overduidelijk gekozen.  Het ontwerp past goed bij het groene karakter van de stad.' 

De architecten van het winnend ontwerp, Paul de Ruiter architects en CULD, krijgen opdracht het schetsontwerp uit te werken. De overige ontwerpen (A, C en D) kregen ieder zo’n 7% van de stemmen.

Bouw tussen 2024-2026
De bouw van de nieuwe fietsbrug wordt in de laatste fase van het project verbreding A9 gerealiseerd (uiterlijk 2024-2026). Aanvullende beelden zijn vanaf woensdagmiddag te bekijken bij Amstelveen InZicht  aan het Stadsplein 103.


Meer nieuws

Algemeen 26 apr. 2024 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen 26 apr. 2024 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.