Henry Neeter

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 38)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen, ook tijdens de corona-crisis. In aflevering 38: het werk aan de Amstelveenlijn, waarbij RIVM- en andere veiligheidsmaatregelen en voorschriften in acht worden genomen, gaat door.

Overal langs de lijn zijn nog medewerkers bezig met het vervolmaken van de noodzakelijke werkzaamheden om de nieuwe Amstelveenlijn af te krijgen. Maar voor het zover is moeten er vele vooral kleine klussen gedaan worden die minder opvallen. In de loop van de volgende weken zullen we daar extra aandacht aan besteden.

Bij Zonnestein (foto bovenaan artikel) is hoofdaannemer VITAL bezig met het aanleggen van de asfaltweg langs de spoorbaan voor het plaatselijke verkeer.

38_kronenburg_nog.jpg

Bij Kronenburg zijn de wegen voor het doorgaande verkeer inmiddels allemaal open (foto hierboven) hoewel er nog gewerkt wordt aan het fietspad aan de Westzijde en aan de rotonde waar nu nog overal stenen en kabels liggen.

38_veiligheid_nog.jpg

En overal wordt het belang van het veiligheidsprogramma WAVE  herhaald om er voor te zorgen dat iedereen bewust blijft nadenken! Corona of niet!

Verkeershinder
Tot en met 10 april kunnen fietsers, die vanaf de Lindenlaan komen niet via de Ouderkerkerlaan richting het viaduct. Nu rijden via het tunneltje onder The Mayor (vroegere KPMG-gebouw) en de Burgemeester Rijnderslaan. Dit in verband met de veiligheid. Het nieuwe fietspad langs de Keerpuntweg gaat mogelijk volgende week open. Voor automobilisten blijft de rotonde open.

Groene trambaan voorbereiden
Bij halte Meent (foto onder) wordt nog doorgewerkt aan de afwerking van de perrons en moet haltemeubilair nog worden geplaatst.

38_meent_nog.jpg

Wel bijzonder is dat we nu goed kunnen zien dat voor het zogenoemde Rheda systeem, de groene trambaan) de rails op een heel andere manier wordt aangelegd dan we gewend zijn, omdat deze onder het zand, aarde en gras komen te liggen zodat het straks net lijkt alsof de tram door het gras rijdt.

38_rails0503_nog.jpg

Dit gebeurt over een lengte van 1400 meter door de woonwijken Waardhuizen, Middenhoven tot Scherpenhof. Nu is het wachten op de aarde waar het gras (en bloemetjes?) ingezaaid worden en daarna komt er een einde aan de overlast van werkzaamheden in dat gebied. Dus nog even geduld, a.u.b.!

Tekst & foto's: Henry Neeter

NB: Wij konden uiteraard niet voorzien dat de titel van deze rubriek een dubbele lading zou krijgen door de huidige coronacrisis, maar we vinden het van belang u te blijven informeren.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.