Henry Neeter

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 38)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen, ook tijdens de corona-crisis. In aflevering 38: het werk aan de Amstelveenlijn, waarbij RIVM- en andere veiligheidsmaatregelen en voorschriften in acht worden genomen, gaat door.

Overal langs de lijn zijn nog medewerkers bezig met het vervolmaken van de noodzakelijke werkzaamheden om de nieuwe Amstelveenlijn af te krijgen. Maar voor het zover is moeten er vele vooral kleine klussen gedaan worden die minder opvallen. In de loop van de volgende weken zullen we daar extra aandacht aan besteden.

Bij Zonnestein (foto bovenaan artikel) is hoofdaannemer VITAL bezig met het aanleggen van de asfaltweg langs de spoorbaan voor het plaatselijke verkeer.

38_kronenburg_nog.jpg

Bij Kronenburg zijn de wegen voor het doorgaande verkeer inmiddels allemaal open (foto hierboven) hoewel er nog gewerkt wordt aan het fietspad aan de Westzijde en aan de rotonde waar nu nog overal stenen en kabels liggen.

38_veiligheid_nog.jpg

En overal wordt het belang van het veiligheidsprogramma WAVE  herhaald om er voor te zorgen dat iedereen bewust blijft nadenken! Corona of niet!

Verkeershinder
Tot en met 10 april kunnen fietsers, die vanaf de Lindenlaan komen niet via de Ouderkerkerlaan richting het viaduct. Nu rijden via het tunneltje onder The Mayor (vroegere KPMG-gebouw) en de Burgemeester Rijnderslaan. Dit in verband met de veiligheid. Het nieuwe fietspad langs de Keerpuntweg gaat mogelijk volgende week open. Voor automobilisten blijft de rotonde open.

Groene trambaan voorbereiden
Bij halte Meent (foto onder) wordt nog doorgewerkt aan de afwerking van de perrons en moet haltemeubilair nog worden geplaatst.

38_meent_nog.jpg

Wel bijzonder is dat we nu goed kunnen zien dat voor het zogenoemde Rheda systeem, de groene trambaan) de rails op een heel andere manier wordt aangelegd dan we gewend zijn, omdat deze onder het zand, aarde en gras komen te liggen zodat het straks net lijkt alsof de tram door het gras rijdt.

38_rails0503_nog.jpg

Dit gebeurt over een lengte van 1400 meter door de woonwijken Waardhuizen, Middenhoven tot Scherpenhof. Nu is het wachten op de aarde waar het gras (en bloemetjes?) ingezaaid worden en daarna komt er een einde aan de overlast van werkzaamheden in dat gebied. Dus nog even geduld, a.u.b.!

Tekst & foto's: Henry Neeter

NB: Wij konden uiteraard niet voorzien dat de titel van deze rubriek een dubbele lading zou krijgen door de huidige coronacrisis, maar we vinden het van belang u te blijven informeren.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.