Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.

De KinderRaad bestaat uit zo’n 15 kinderen vanaf 8 jaar. Twee keer per jaar komen zij samen met directeur Anja Hol en passeren diverse onderwerpen de revue. KinderRijk is enorm te spreken over de enthousiaste deelname van de kinderen.

De 10-jarige Amaya vertelt graag onderwerpen in te brengen in de vergaderingen. ‘Op deze manier kun je meebeslissen over wat er gebeurt op de BSO.’ Amaya, die op BSO Orion zit, vertelt voor de eerste vergadering langs alle groepen te zijn gegaan. ‘We hebben iedereen gevraagd of zij dingen anders zouden willen zien en hebben toen alle punten die de kinderen noemden verzameld. Op deze manier vertegenwoordigen we iedereen van de BSO en dat is fijn.’

‘Ik heb me opgegeven omdat ik het belangrijk vind dat kinderen zich veilig voelen en het naar hun zin hebben. En in de KinderRaad wordt er goed naar je geluisterd’, vertelt de 11-jarige Noor. Volgens Noor snapt Anja, de directeur van KinderRijk, de kinderen goed. ‘Maar ze schrok wel toen we haar vertelden dat we het niet eens zijn met het nieuwe voedingsbeleid. Plots was alles ineens vegetarisch én gezond en was al het lekkers van de tafel verdwenen. Ze snapte ons en heeft beloofd om dit binnen KinderRijk te bespreken’, zegt Noor trots.

Amaya ziet al verschil na de vorige vergadering. ‘We wilden graag meer dingen om buiten te spelen. En nu staat er een wiebelbrug op het plein, dus dat is superleuk!’ De volgende vergadering staat gepland op 17 november en dan wil Amaya de focus leggen op boeken. ‘We hebben nu veel stripboeken en graag zie ik meer leesboeken hiervoor in de plaats.’

KinderRijk | Telefoon: 020 4260866 | Website: www.kinderrijk.nl | Email: info@kinderrijk.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.