Omgaan met geld: cursus in Amstelveen

Amsteveen - Moeite met rondkomen en wat meer zicht op je uitgaven hebben? In Amstelveen gaat dit najaar een training 'Omgaan met geld' van start bij Participe Amstelland.

Rondkomen met inkomen is een hele opgave. Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor dat niet lukt. Mensen met een laag salaris of een uitkering of mensen die gescheiden zijn hebben het vaak moeilijk.

Dure en goedkope maanden

De training gaat in op het ordenen van de financiële administratie. De deelnemer leert onder meer een maandbegroting en een jaarbegroting te maken. Zo krijgt men een beter zicht op de dure en de goedkope maanden. De deelnemer leert om zijn inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten, zodat hij weloverwogen beslissingen kan nemen en financiële problemen kan voorkomen, en zelfs eens iets kan kopen waar anders nooit geld voor is.

De training wordt begeleid door gekwalificeerde maatschappelijk werkers en is opgezet voor inwoners van Amstelveen, maar ook van Ouder-Amstel, Uithoorn en Aalsmeer.

Schulden en betalingsachterstanden

In de training komen ook schulden en betalingsachterstanden ter sprake, en hoe de deelnemer hiermee kan omgaan. Andere onderwerpen die in de training aan bod komen zijn schulden, sparen, verzekeringen en toeslagen. Over deze onderwerpen wordt gerichte informatie gegeven door o.a. een medewerker van schuldhulpverlening en een beschermingsbewindvoerder.

Voorbijeenkomst en start training

Op dinsdagavond 6 november 2018 van 18.30-20.30 uur 2018 start een nieuwe training Omgaan met Geld bij Participe Amstelland. De training bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsbijeenkomst plaats.
Deze vindt plaats op dinsdagavond 30 oktober 2018 van 18.30-20.30 uur, Dr. W. Dreesweg 2 te Amstelveen.  De training start daarna op 6 november 2018 en bestaat uit zeven bijeenkomsten op dinsdagavond van 18.30-20.30 uur. Ook op Dr.W. Dreesweg 2 in Amstelveen.

Aanmelden verplicht

Informatie en aanmelding: Aanmelden voor deze training is noodzakelijk.
Wilt u zich aanmelden, of wilt u meer informatie over deze training? Dan kunt u bellen met Adrienne Bosch, maatschappelijk werker van Participe Amstelland op tel. nr. 020 5430440/ 06-23053825 e-mail: a.bosch@participe.nu. Of u belt met Koba van Veen, maatschappelijk werker van Participe Amstelland, 020- 5430440 / 06-45150603, e-mail; k.van.veen@participe.nu


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:04

Aalsmeer komt in juni met Flower Festival

Aalsmeer -  Na twee jaar afwezigheid door corona pakt Aalsmeer dit jaar weer uit met het Aalsmeer Flower Festival. Van 17 tot en met 21 juni 2022 zijn er allerlei bloemrijke activiteiten op meerdere locaties in Aalsmeer.

Wonen gisteren 14:03

DUWO: 'Door uitspraak Kronenburg hele gebied rond Schiphol op slot voor woningbouw; vliegen gaat boven wonen'

Amstelveen - Woningcorporatie DUWO is zwaar teleurgesteld door de uitspraak van de Raad van State over het niet doorgaan van studentenhuisvesting op Kronenburg in Amstelveen. 'De puur formeel juridische insteek gaat totaal voorbij aan de strijd tegen de wooncrisis in Nederland. Vliegen gaat boven wonen. De minister van Wonen en het kabinet zijn aan zet om orde op zaken te stellen,' stelt de organisatie.

Wonen gisteren 12:35

'Klap in gezicht woningzoekenden': Amstelveen moet bouw duizenden studentenwoningen cancellen

Amstelveen - Door een vernietigende uitspraak van de Raad van State mag Amstelveen geen studentenwoningen bouwen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg. Amstelveen wilde er minimaal 2500 bouwen inclusief diverse extended stay-units, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tekende namens het ministerie beroep aan tegen de plannen in verband met vliegtuigen die over het gebied vliegen - en werd in het gelijk gesteld.

Algemeen gisteren 09:57

Vermiste man uit Amstelveen (23) doodgeschoten aangetroffen in bestelauto: 72-jarige verdachte opgepakt

Amsterdam - De recherche heeft een 72-jarige verdachte met zowel de Israëlische als de Litouwse nationaliteit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 23-jarige man uit Amstelveen in 2021. Het slachtoffer werd op 12 april 2021 overleden aangetroffen in zijn (in Amsterdam inbeslaggenomen) bestelauto. Uit onderzoek blijkt dat de Amstelvener op de Parelvisserslaan in Amstelveen om het leven is gebracht.

Algemeen 17 mei 2022 17:27

Doe mee aan het NK Tegelwippen: zo werkt het [Video]

Amstelveen - Amstelveen doet dit jaar opnieuw mee aan het NK Tegelwippen. Om Amstelveners aan te moedigen haalt de gemeente dit jaar tussen mei en oktober op gezette dagen gratis oude tuintegels op, als deze vervangen worden voor groen.