Beeld van de A9 in Amstelveen [Foto: Rijkswaterstaat]

Opgelet: A9 bij Amstelveen gaat in één richting dicht

Amstelveen - Rijksweg A9 is komend weekeinde tussen zaterdag 24 september 22.00 uur en zondag 25 september 09.00 uur in één richting dicht. De nachtelijke afsluiting geldt voor het deel tussen knooppunt Holendrecht tot en met Amstelveen Stadshart (Afrit 5).

Verkeer wordt vanaf knooppunt Holendrecht omgeleid via de A2, A10 en de A4. De A9 is wel open vanaf oprit 5 (Amstelveen Stadshart) inde richting van Schiphol/Haarlem.

Omleidingen

Er zijn diverse omleidingen ingesteld. Verkeer vanuit de richting Utrecht en Almere naar Schiphol/Haarlem wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4. Houd rekening met circa 10 minuten extra reistijd. Het lokale verkeer vanuit Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen wordt met gele borden omgeleid.

Plaatsen verkeersportaal

De A9 wordt tussen knooppunten Holendrecht en Badhoevedorp verbreed van 3 naar 4 rijstroken per richting. Om tijdens de bouw en ook daarna het verkeer in goede banen te kunnen leiden, plaatsen we een portaal met matrixborden. Dit portaal komt ter hoogte van de Ouverture in Amstelveen te staan.

Aanpassen wegmarkering

Tegelijk met het plaatsen van het portaal passen we bewegwijzering en markering aan. Op dit moment is afrit 5 naar Amstelveen Stadshart vrij lang. Het verkeer kan daardoor over een grote lengte kiezen voor deze afslag. Dat verandert vanaf zondag 25 september. De blokmarkering wordt voor een deel vervangen door een dubbele doorgetrokken streep. Verkeer moet vanaf zondag 25 september net voor het viaduct over de Beneluxbaan al de meest rechterrijstrook/afrit aanhouden.

Tijdelijke afrit 5

Dit is ook de locatie waar komende winter de tijdelijke afrit 5 komt te liggen. De afrit wordt dan verlegd ter voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging in Amstelveen. Om het verkeer alvast te laten wennen aan een eerdere keuze voor afrit 5, wordt nu de markering al aangepast. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.