Panta Rhei wint vmbo-debatwedstrijd van Amstelveen

Panta Rhei wint vmbo-debatwedstrijd van Amstelveen Foto: SG Panta Rhei

Amstelveen - Het team van Panta Rhei heeft de hoofdprijs in de vmbo-debatwedstrijd van Amstelveen gewonnen. De vijfde editie van deze wedstrijd vond plaats op het Hermann Wesselink College.


- Lees verder onder deze advertentie -

Zeventien debaters van Panta Rhei, het Hermann Wesselink College en het Amstelveen College gingen in debat over stellingen zoals ‘snorfietsers moeten ook in Amstelveen voortaan met helm de rijbaan op’ en ‘er moet een super BTW van 40 procent komen op luxeartikelen’.

Argumenten

De vmbo-debatwedstrijd vindt beurtelings op één van de drie deelnemende scholen plaats. De debatteams van de scholen konden zich van te voren voorbereiden door zowel voor- als tegenargumenten voor de stellingen te bedenken. Pas een kwartier voor aanvang van het debat hoorden zij na trekking door een notaris of ze voor of tegen de stelling moesten zijn.

De jury bestond volgens een persbericht van Panta Rhei uit leden van de Rotary Amstelveen-Amstel en vertegenwoordigers van de deelnemende scholen. In het bijzijn van medeleerlingen, ouders en docenten versloegen de debaters van Panta Rhei hun tegenstanders van het HWC en het Amstelveen College. Ze wonnen de prijs voor de beste school. De jury was unaniem in zijn beslissing.

Wisselbeker

Vooraf waren de leerlingen getraind in debatvaardigheden door het Nederlands Debat Instituut. De organisatie van het debat was in handen van de Rotary Amstelveen-Amstel. Het winnende team van Panta Rhei kreeg naast een vette wisselbeker ook een bezoek aan de Tweede Kamer aangeboden. Daarnaast kregen alle deelnemende leerlingen een bioscoopbon.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties