SG Panta Rhei

Panta Rhei wint vmbo-debatwedstrijd van Amstelveen

Amstelveen - Het team van Panta Rhei heeft de hoofdprijs in de vmbo-debatwedstrijd van Amstelveen gewonnen. De vijfde editie van deze wedstrijd vond plaats op het Hermann Wesselink College.

Zeventien debaters van Panta Rhei, het Hermann Wesselink College en het Amstelveen College gingen in debat over stellingen zoals ‘snorfietsers moeten ook in Amstelveen voortaan met helm de rijbaan op’ en ‘er moet een super BTW van 40 procent komen op luxeartikelen’.

Argumenten

De vmbo-debatwedstrijd vindt beurtelings op één van de drie deelnemende scholen plaats. De debatteams van de scholen konden zich van te voren voorbereiden door zowel voor- als tegenargumenten voor de stellingen te bedenken. Pas een kwartier voor aanvang van het debat hoorden zij na trekking door een notaris of ze voor of tegen de stelling moesten zijn.

De jury bestond volgens een persbericht van Panta Rhei uit leden van de Rotary Amstelveen-Amstel en vertegenwoordigers van de deelnemende scholen. In het bijzijn van medeleerlingen, ouders en docenten versloegen de debaters van Panta Rhei hun tegenstanders van het HWC en het Amstelveen College. Ze wonnen de prijs voor de beste school. De jury was unaniem in zijn beslissing.

Wisselbeker

Vooraf waren de leerlingen getraind in debatvaardigheden door het Nederlands Debat Instituut. De organisatie van het debat was in handen van de Rotary Amstelveen-Amstel. Het winnende team van Panta Rhei kreeg naast een vette wisselbeker ook een bezoek aan de Tweede Kamer aangeboden. Daarnaast kregen alle deelnemende leerlingen een bioscoopbon.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.