Participe Holding zoekt oplossing voor financiële problemen

Amstelveen – Participe Holding verkeert in financiële problemen. Onder de vlag van de stichting zit Participe Amstelland, dat verantwoordelijk is voor het welzijnswerk in Amstelveen.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen (b en w) schrijven in een brief aan de gemeenteraad dat een bestuurder van de Participe Holding aan de wethouders van de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel heeft medegedeeld dat de positie en de strategie van de stichting moet worden overwogen in verband met de financiële situatie van Stichting Participe Holding. Dit lijkt ook nadelige gevolgen te kunnen hebben voor Participe Amstelland.

Gezond

Sjaak van der Linde, directeur van Participe Amstelland, laat daarentegen weten dat zijn organisatie financieel gezond is. “Wij hebben genoeg vlees aan onze botten en kunnen ons huidige welzijnswerk de komende jaren zonder problemen uitvoeren. Maar het klopt wel dat de holding financiële problemen heeft. Daarom moeten wij ook meer geld aan ze afdragen. Dat is voor een jaar geen probleem, maar dit kunnen we geen jaren lang volhouden.”

Van der Linde heeft wel een verklaring voor de financiële problemen van Participe Holding. “Het is een organisatie die ook in Alphen en Delft welzijnswerk doet en in tien jaar tijd heel erg snel is gegroeid. Hierdoor zijn ook de kosten toegenomen en dat dreigt nu onbetaalbaar te worden. Maar er wordt druk gezocht naar een oplossing. Zo wordt er onderzocht of de ondersteuning goedkoper kan zodat er dankzij schaalvergroting in de toekomst minder kosten zijn.”

Belangrijk

B en w benadrukken dat de medewerkers en vrijwilligers van Participe Amstelland goed en belangrijk werk doen en dat zij niet willen dat dit werk onder druk komt te staan. De bestuurder van Stichting Participe Holding heeft dezelfde ambitie en zal binnenkort aan de gemeente melden hoe de holding ondanks de financiële situatie toch goed kan functioneren zodat dit geen nadelige gevolgen heeft voor Participe Amstelland.

De gemeente wacht voorlopig nog even om er achter te komen hoe de nieuwe positie en strategie van Participe Holding er precies uit komt te zien. Vervolgens zal er worden beoordeeld wat dit voor impact heeft op de inwoners van Amstelveen. B en w zal de gemeenteraad op de hoogte brengen zodra er meer duidelijkheid is over de situatie.

Advies

Participe Amstelland ondersteunt in Amstelveen eenzame ouderen en is verantwoordelijk voor tien buurthuizen zoals De Meent, De Bolder en Westend. Daarnaast verzorgt de stichting onder meer trainingen voor wijkcoaches, ondersteunt het Amstelveners met psychische problemen en geeft het advies aan mensen in financiële nood.

Van der Linde rekent er op dat deze maatschappelijke werkzaamheden niet onder druk komen te staan. “Ik ga er vanuit dat er een oplossing kan worden gevonden waardoor wij ons werk ook in de toekomst goed kunnen blijven doen.”


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.