Beneluxbaan. [AmstelveenZ]

Planning wegwerkzaamheden Amstelveen roept vragen op

Amstelveen – De Amstelveense fractie van de ChristenUnie maakt zich opnieuw zorgen over de timing van het grote aantal werkzaamheden in Amstelveen en zal komende dinsdag kritische vragen stellen aan het College van B & W.  

De ChristenUnie zal de vragen 16 april tijdens de vergadering van de commissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) gaan stellen. “De ChristenUnie is het college erkentelijk dat het realiseren van de rotonde op het Keizer Karelplein naar voren is gehaald”, zegt fractievoorzitter Bert de Pijper in een persbericht van de ChristenUnie. “De andere kant is wel dat we ons zorgen maken over deze werkzaamheden in relatie met alle andere wegwerkzaamheden die op dit moment plaatsvinden in Amstelveen.”

Gevolgen

“Wat voor gevolgen heeft dit voor de doorstroming van het verkeer in onze stad?”, vervolgt De Pijper. “Wij maken ons met name zorgen over de timing van alle wegwerkzaamheden die op dit moment plaatsvinden in onze stad.” 

In verband met de zorgen wil de ChristenUnie een aantal vragen gaan stellen. “We willen weten hoe de gemeente een verkeersinfarct in het centrum van Amstelveen denkt te kunnen voorkomen”, zegt De Pijper. “En we zijn ook benieuwd waarom er niet voor gekozen is om de werkzaamheden op het Keizer Karelplein tijdens de zomervakantie te laten plaatsvinden. En zijn de aangegeven alternatieve routes in staat om het extra verkeer op te vangen?”

Kalender

De ChristenUnie pleit daarnaast voor een betere informatievoorziening over alle werkzaamheden. “Wij willen er op aandringen dat het college een kalender gaat publiceren van alle verdere werkzaamheden in 2019 die in de gemeente Amstelveen plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en de gemeente Amstelveen zelf. Op de kalender kan dan ook worden gezet welke gevolgen de werkzaamheden hebben voor het autoverkeer, het fietsverkeer en het Openbaar Vervoer.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.