Dora Barens (BarensEnBerken)

Primeur in Ziekenhuis Amstelland: geboortefotograaf

AMSTELVEEN – Een primeur voor Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen: gisteren is voor het eerst een geplande keizersnede vastgelegd door een geboortefotograaf.

Foto: Dora Barens (BarensEnBerken)

Het ziekenhuis in Amstelveen laat in persbericht weten trots te zijn op de primeur: ‘Dit is in de meeste ziekenhuizen nog niet zo gebruikelijk. Het was een bijzonder moment voor ouders, maar ook een bijzondere aangelegenheid voor de medewerkers op de OK.’

Afspraken

Onlangs heeft het ziekenhuis afspraken gemaakt met een aantal doula’s (zij ondersteunen aanstaande ouders op een niet-medische manier tijdens de geboorte van hun kind) en twee geboortefotografen over de toegang tot de OK.

Aanvullende dienst

Katinka Overmars, de gynaecoloog die de keizersnede uitvoerde, is blij dat het ziekenhuis deze aanvullende dienst mogelijk maakt. ‘Zo kunnen we ouders die dat willen tegemoetkomen in hun wens dat de geboorte van hun kindje door een professionele fotograaf wordt vastgelegd, ook wanneer de bevalling eindigt in een keizersnede.’

Zwangerschapsmarkt 8 maart

Voor wie meer wil weten over bevallen in Ziekenhuis Amstelland of over geboortefotografie kan op donderdag 8 maart 2018 terecht op een speciale zwangerschapsmarkt. Deze avond is er een gevarieerd programma met een rondleiding door het Geboortecentrum, een lezing en een marktplein met informatiekraampjes van diverse samenwerkingspartners. Geïnteresseerden kunnen daarbij denken aan informatie over onder andere acupunctuur, diëtetiek, yoga, bekkenfysiotherapie en psychische gezondheid. Ook kunnen bezoekers kennismaken met de geboortefotografen Dora Barens en Inge Berken.

Aanmelden

Meer informatie over de zwangerschapsmarkt en aanmelden kan via de volgende link: https://www.ziekenhuisamstelland.nl/nl/over-zha/evenementen/zwangerschapsmarkt/


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie vandaag 09:43

Zomerschool Amstelveen van start

Amstelveen - Vanaf vandaag opent de Amstelveense zomerschool haar deuren. Op het programma staan lessen in theater, techniek, kunst, cultuur en sport. Door de coronacrisis zaten kinderen veel thuis, zagen geen klasgenoten en gingen niet naar de sportclub. Dit gebrek aan sociale interactie is sommige kinderen erg zwaar gevallen. Voor hen organiseert de gemeente deze zomerschool.

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.