Dora Barens (BarensEnBerken)

Primeur in Ziekenhuis Amstelland: geboortefotograaf

AMSTELVEEN – Een primeur voor Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen: gisteren is voor het eerst een geplande keizersnede vastgelegd door een geboortefotograaf.

Foto: Dora Barens (BarensEnBerken)

Het ziekenhuis in Amstelveen laat in persbericht weten trots te zijn op de primeur: ‘Dit is in de meeste ziekenhuizen nog niet zo gebruikelijk. Het was een bijzonder moment voor ouders, maar ook een bijzondere aangelegenheid voor de medewerkers op de OK.’

Afspraken

Onlangs heeft het ziekenhuis afspraken gemaakt met een aantal doula’s (zij ondersteunen aanstaande ouders op een niet-medische manier tijdens de geboorte van hun kind) en twee geboortefotografen over de toegang tot de OK.

Aanvullende dienst

Katinka Overmars, de gynaecoloog die de keizersnede uitvoerde, is blij dat het ziekenhuis deze aanvullende dienst mogelijk maakt. ‘Zo kunnen we ouders die dat willen tegemoetkomen in hun wens dat de geboorte van hun kindje door een professionele fotograaf wordt vastgelegd, ook wanneer de bevalling eindigt in een keizersnede.’

Zwangerschapsmarkt 8 maart

Voor wie meer wil weten over bevallen in Ziekenhuis Amstelland of over geboortefotografie kan op donderdag 8 maart 2018 terecht op een speciale zwangerschapsmarkt. Deze avond is er een gevarieerd programma met een rondleiding door het Geboortecentrum, een lezing en een marktplein met informatiekraampjes van diverse samenwerkingspartners. Geïnteresseerden kunnen daarbij denken aan informatie over onder andere acupunctuur, diëtetiek, yoga, bekkenfysiotherapie en psychische gezondheid. Ook kunnen bezoekers kennismaken met de geboortefotografen Dora Barens en Inge Berken.

Aanmelden

Meer informatie over de zwangerschapsmarkt en aanmelden kan via de volgende link: https://www.ziekenhuisamstelland.nl/nl/over-zha/evenementen/zwangerschapsmarkt/


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 14:31

Trajectcontrole op N201 gaat definitief van start

Amstelveen - Het trajectcontrole-systeem op de provinciale weg N201 bij Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn wordt vanaf maandag 2 november 2020 actief. Hardrijders kunnen vanaf die datum automatisch rekenen op een boete via het Centraal Justitieel Incassobureau.

Politiek gisteren 13:59

‘Gezond en zonder armoede de crisis door’

Amstelveen - Als het aan GroenLinks ligt gaat Amstelveen (financieel) gezond en zonder armoede de coronacrisis door. De partij heeft daartoe in een notitie een serie aanbevelingen gedaan aan het College van B en W.

Amstelveen van voorheen 25 okt. 2020 19:46

Amstelveen van voorheen (218)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 218 een oude prentbriefkaart van de luchthaven waar Amstelveen in economische zin zoveel aan te danken heeft: Schiphol.