Dora Barens (BarensEnBerken)

Primeur in Ziekenhuis Amstelland: geboortefotograaf

AMSTELVEEN – Een primeur voor Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen: gisteren is voor het eerst een geplande keizersnede vastgelegd door een geboortefotograaf.

Foto: Dora Barens (BarensEnBerken)

Het ziekenhuis in Amstelveen laat in persbericht weten trots te zijn op de primeur: ‘Dit is in de meeste ziekenhuizen nog niet zo gebruikelijk. Het was een bijzonder moment voor ouders, maar ook een bijzondere aangelegenheid voor de medewerkers op de OK.’

Afspraken

Onlangs heeft het ziekenhuis afspraken gemaakt met een aantal doula’s (zij ondersteunen aanstaande ouders op een niet-medische manier tijdens de geboorte van hun kind) en twee geboortefotografen over de toegang tot de OK.

Aanvullende dienst

Katinka Overmars, de gynaecoloog die de keizersnede uitvoerde, is blij dat het ziekenhuis deze aanvullende dienst mogelijk maakt. ‘Zo kunnen we ouders die dat willen tegemoetkomen in hun wens dat de geboorte van hun kindje door een professionele fotograaf wordt vastgelegd, ook wanneer de bevalling eindigt in een keizersnede.’

Zwangerschapsmarkt 8 maart

Voor wie meer wil weten over bevallen in Ziekenhuis Amstelland of over geboortefotografie kan op donderdag 8 maart 2018 terecht op een speciale zwangerschapsmarkt. Deze avond is er een gevarieerd programma met een rondleiding door het Geboortecentrum, een lezing en een marktplein met informatiekraampjes van diverse samenwerkingspartners. Geïnteresseerden kunnen daarbij denken aan informatie over onder andere acupunctuur, diëtetiek, yoga, bekkenfysiotherapie en psychische gezondheid. Ook kunnen bezoekers kennismaken met de geboortefotografen Dora Barens en Inge Berken.

Aanmelden

Meer informatie over de zwangerschapsmarkt en aanmelden kan via de volgende link: https://www.ziekenhuisamstelland.nl/nl/over-zha/evenementen/zwangerschapsmarkt/


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.