Gemeente Amstelveen

Scholieren leren over beroepskeuze in Schouwburg Amstelveen

Amstelveen - Ruim 300 leerlingen waren gisteren bij ‘Amstelveen ontvangt’ aanwezig in Schouwburg Amstelveen. Dit keer was het de beurt aan de groepen 8 van de basisscholen.

Voor hen kwam ‘Op Sterk Water’ een improvisatiecabaret-voorstelling geven over schoolkeuze, profielkeuze en beroepen. Tijdens de voorstelling lieten de cabaretiers zich volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen deels leiden door vragen van de leerlingen wat voor een verrassende voorstelling zorgde.

Bewust

Twee keer per jaar organiseert de gemeente Amstelveen het evenement ‘Amstelveen ontvangt’. Doelgroep is de groepen 8 van de basisscholen en de brugklassen van het voortgezet onderwijs. Het doel is kinderen bewust te maken van de verschillende beroepen die er zijn en welke vakken je daarvoor moet volgen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer vandaag 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk vandaag 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.