Senioren Rockkoor My Generation

Senioren rockkoor & muziekcafé krijgen extra financiële steun

Amstelveen - Het Amstelveense senioren rockkoor My Generation en het muziekcafé krijgt extra financiële ondersteuning van gemeente Amstelveen, P60 en Amstelring . 

Senioren die van muziek en zingen houden kunnen zodoende opnieuw deelnemen aan de culturele ontmoetingsmiddagen en aan de koormiddagen in P60. 

Rockkoor en ‘muziekcafé’
Het gaat om het rockkoor voor senioren My Generation en een ‘muziekcafé’ waar onder andere liedjes worden gedraaid van Doris Day tot Tina Turner. “Beide zijn mooie gelegenheden voor ouderen om elkaar te ontmoeten”, zegt wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen. “Ik heb vorige maand een optreden van het koor bijgewoond. Dat klonk heel goed. Het was leuk om te zien dat er echt verbinding ontstond tussen de deelnemers.”

Laagdrempelig verbinden
My Generation verbindt ouderen op laagdrempelige manier door middel van cultuur en muziek. Door het positieve effect van muziek op het brein wil de organisatie zelfredzaamheid van deelnemers zo lang mogelijk in stand houden. Iedereen kan zich aansluiten, zowel bij het koor als de muziekcafés.

Tijden
Het muziekcafé is iedere eerste dinsdag van de maand in het café van P60 tussen 14.30 uur en 17.00 uur. Het begint op 3 maart en de toegang is gratis. Het rockkoor komt op alle overige dinsdagen samen en begint op 10 maart. Inloop is om 15.00 uur. De kosten zijn 8 euro per keer.

Hulp nodig?
Senioren die willen komen en ondersteuning nodig hebben kunnen terecht bij de Amstelring via mygeneration@amstelring.nl of 06-14646643. Ook mensen die bereid zijn iemand onderweg op te halen kunnen zich hier melden.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.