Davey Photography, Davey Baas
112

Speciaal interventieteam politie haalt verwarde man uit Amstelveense flatwoning

Amstelveen - Onder de aanwezigheid van een enorme batterij hulpdiensten heeft een speciaal interventieteam van de polite vrijdagmiddag een verward persoon uit een flatwoning aan het Goereesepad in Amstelveen gehaald.

Diverse polite-eenheden, ambulances, meerdere brandweerwagens inclusief een quick response team en een speciaal interventieteam van de politie (met hondengeleider) waren vanmiddag aanwezig bij de flat nadat in eerste instantie een brandmelding was binnengekomen.

interevtnieteam dpdb aveen 080324.jpg

Het interventieteam (DSI) wist uiteindelijk abseilend vanaf het dak van de flat de flatwoning te bereiken en de man kon rond 17.15 uur uit de woning worden gehaald. De verwarde man is met een ambulance en onder politiebegeleiding overgebracht naar een ziekenhuis. 

dpdb jm interventieteam.jpg

De aanwezigheid van de hulpdiensten en de actie van het interventieteam trokken veel bekijks.

dpdb interventieteam verward persoon amstelveen.jpg

Foto's: Davey Photography, Davey Baas/Pieter Schilt/Jasper Meekel


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.