Uitkijktoren bij A9 Amstelveen geeft zicht op werkzaamheden

Amstelveen – Langs de A9 in Amstelveen is een speciaal uitkijkpunt gebouwd om inwoners inzicht te kunnen geven in de werkzaamheden rond de verdieping en verbreding van de snelweg door Amstelveen.

De uitkijktoren, momenteel nog niet openbaar toegankelijk, staat tussen het Kazernepad en het Keizer Karel College (KKC) pal langs de snelweg

Er gaat ontzettend veel gebeuren

Vanaf het uitzichtpunt kunnen geïnteresseerde bewoners het hele veranderproces volgen en langzamerhand het eindresultaat zien ontstaan. ‘Ik hoop dat het op die manier een project van ons allemaal wordt’, zegt Lammert Postma, omgevingsmanager A9.

‘Er gaat op deze locatie de komende jaren ontzettend veel gebeuren. We leggen tijdelijke rijstroken aan, ook wel de bypass genoemd, bouwen tijdelijke bruggen, verwijderen de huidige viaducten bij het Kazernepad en de Amsterdamseweg en natuurlijk bouwen we de verdiepte ligging met drie overkappingen. En dat alles terwijl het verkeer op de A9 blijft doorrijden. Vanaf dit uitkijkpunt heb je prachtig zicht op deze werkzaamheden’.

Onderdeel van rondleidingen

Het uitkijkpunt zal straks ook onderdeel van  (fiets)rondleidingen langs de A9 zijn. Postma: ‘Afhankelijk van de coronamaatregelen, hopen we komende zomer te starten met fietsrondleidingen en de busrondleidingen langs alle projecten van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere. Er is genoeg te zien en te vertellen, niet alleen over de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht, ook over de snelwegen die al klaar zijn zoals de Gaasperdammertunnel en de A1, waar we in 2017 een hele spoorbrug verplaatst hebben en het grootste aquaduct van Europa is gebouwd.’

Mogelijk zullen de eerste rondleidingen in het voorjaar plaatsvinden (afhankelijk van de corona-ontwikkelingen). 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:09

Amstelveen schaart zich achter Halsema: terrassen open

Amstelveen - Bestuurders in Amstelveen scharen zich achter het dringende appèl van Amsterdams burgemeester Femke Halsema aan het kabinet om de horecaterrassen en andere buitenruimten te heropenen, omdat handhaving anders een onhaalbare zaak wordt.

Politiek vandaag 10:30

Oppositiepartij bbA pleit voor cultuursverandering in Amstelveense politiek

Amstelveen - Ruud Kootker, fractievoorzitter van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA), is van mening dat de politieke cultuur in Amstelveen kan en moet veranderen. Hij noemt de politieke cultuur in Amstelveen 'verstikkend' en 'niet anders dan in Den Haag' en is opgestapt uit de agendacommissie van de gemeenteraad.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:00

Bus in problemen op parkeerplaats Westwijk

Amstelveen - De chauffeur van een R-Netbus is maandagmorgen in Westwijk in een moeilijke positie terecht gekomen door de parkeerplaats bij basisschool De Triangel (achter de Albert Heijn) op te rijden.

Algemeen gisteren 22:00

Amstelveen by night (79)

Amstelveen - Op de 79e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van (een helaas donker) Silversant in Bovenkerk.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:28

Amstelveen van voorheen (242)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 242 een oude ansichtkaart van het Oude Dorp in Amstelveen.