Uitkijktoren bij A9 Amstelveen geeft zicht op werkzaamheden

Amstelveen – Langs de A9 in Amstelveen is een speciaal uitkijkpunt gebouwd om inwoners inzicht te kunnen geven in de werkzaamheden rond de verdieping en verbreding van de snelweg door Amstelveen.

De uitkijktoren, momenteel nog niet openbaar toegankelijk, staat tussen het Kazernepad en het Keizer Karel College (KKC) pal langs de snelweg

Er gaat ontzettend veel gebeuren

Vanaf het uitzichtpunt kunnen geïnteresseerde bewoners het hele veranderproces volgen en langzamerhand het eindresultaat zien ontstaan. ‘Ik hoop dat het op die manier een project van ons allemaal wordt’, zegt Lammert Postma, omgevingsmanager A9.

‘Er gaat op deze locatie de komende jaren ontzettend veel gebeuren. We leggen tijdelijke rijstroken aan, ook wel de bypass genoemd, bouwen tijdelijke bruggen, verwijderen de huidige viaducten bij het Kazernepad en de Amsterdamseweg en natuurlijk bouwen we de verdiepte ligging met drie overkappingen. En dat alles terwijl het verkeer op de A9 blijft doorrijden. Vanaf dit uitkijkpunt heb je prachtig zicht op deze werkzaamheden’.

Onderdeel van rondleidingen

Het uitkijkpunt zal straks ook onderdeel van  (fiets)rondleidingen langs de A9 zijn. Postma: ‘Afhankelijk van de coronamaatregelen, hopen we komende zomer te starten met fietsrondleidingen en de busrondleidingen langs alle projecten van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere. Er is genoeg te zien en te vertellen, niet alleen over de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht, ook over de snelwegen die al klaar zijn zoals de Gaasperdammertunnel en de A1, waar we in 2017 een hele spoorbrug verplaatst hebben en het grootste aquaduct van Europa is gebouwd.’

Mogelijk zullen de eerste rondleidingen in het voorjaar plaatsvinden (afhankelijk van de corona-ontwikkelingen). 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.