De A9 in Amstelveen (links de Meander-flats)

Verbouwing A9: wat staat ons komende maanden te wachten?

Amstelveen - Wat staat Amstelveners de komende maanden te wachten als het gaat om de werkzaamheden aan de A9 en de hinder die dat gaat veroorzaken?

Om daarop antwoord te geven houdt Rijkswaterstaat woensdag 12 mei 2021 (20.00 uur) een online informatiebijeenkomst over de planning en werkzaamheden de komende maanden en welke hinder dit oplevert voor de omgeving.

Aanmelden online bijeenkomst A9 Amstelveen (webinar)

Omdat er geen fysieke bijeenkomst georganiseerd kan worden in verband met de coronamaatregelen, wordt dat via een online presentatie (webinar) gedaan: Amstelveners kunnen de bijeenkomst cq. presentatie thuis via de computer volgen en ook is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Amstelveners die de bijeenkomst willen volgen dienen zich vooraf aan te melden op de website van Rijkswaterstaat. Dat kan via deze link (Klik hier) of door op onderstaande button te klikken.

AANMELDEN WEBINAR A9 AMSTELVEEN

Eenmaal aangemeld krijgen deelnemers per e-mail een bevestiging , inclusief een agendaverzoek. Een dag voor het webinar wordt een herinnering gestuurd, evenals op de dag zelf.

Het webinar met Lammert Postma van Rijkswaterstaat, Dawn Tulling en Jara Brinkman van aannemer VeenIX en Carl Riechelman van de gemeente Amstelveen duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens de presentatie kunnen kijkers vragen stellen die beantwoord worden door de aanwezigen.  Vragen die niet tijdens het webinar worden beantwoord, worden beantwoord via de mail.  

A9 webinar Ouder-Amstel

Een soortgelijke online informatiebijeenkomst, maar dan voor bewoners van Ouder-Amstel, vindt een week later, op donderdag 20 mei om 20.00 uur plaats. Aanmelden voor de bijeenkomst van Ouder-Amstel kan via deze link.


Meer nieuws

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.