De Bovenkerkerweg in Amstelveen gaat ter hoogte van bedrijventerrein Legmeer naar 1 baan, maar dat worden er twee in de toekomst

Verbreding deel Bovenkerkerweg Amstelveen moet fileprobleem oplossen

Amstelveen – Een verbreding van een deel van de Bovenkerkerweg in Amstelveen moet het fileprobleem in ochtend- en avondspits tussen Uithoorn en Amstelveen gaan oplossen.

De gemeente is voornemens het 1-baans deel van de Bovenkerkerweg tussen pakweg bedrijventerrein Legmeer en de burgemeester Wiegelweg in Westwijk te verdubbelen.

Geen verbreding N521

Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD)  licht toe dat uitgebreide rekenmodellen hebben uitgewezen dat de verbreding van het 1-baansgedeelte naar 2-baans in beide richtingen het fileprobleem oplost, zonder dat de provinciale weg N521 (Bovenkerkergweg/Zijdelweg) verbreed hoeft te worden.

‘Het Amstelveense deel van de Bovenkerkerweg tussen Legmeer en de Wiegelweg is het knelpunt waar het verkeer zich in de spits ophoopt’, zegt Ellermeijer, maar hij wijst erop dat de verbreding primair gewenst is om de verkeersveiligheid te vergroten. Het kruispunt ter hoogte van de Nesserlaan en De Kegel (ofwel het Nationaal Tennis Centrum dat nu in aanbouw is) is volgens Ellermeijer gevaarlijk en onoverzichtelijk. ‘Er hebben zich diverse ongevallen voorgedaan’, zegt Ellermeijer.

Het kruispunt wordt volledig opnieuw ingericht en krijgt een verkeersregelinstallatie, of in gewoon Nederlands verkeerslichten. De verdubbeling en aangepaste kruising moeten gaan bijdragen aan een veiliger en soepele verkeersafwikkeling en betere ontsluiting van de Westwijk, het bedrijventerrein Legmeer en het Nationaal Tennis Centrum. De gemeente stelt ook dat de verbreding beter is voor de luchtkwaliteit.

Bewonersgesprekken

Vanwege de impact van de aanpassingen gaat de gemeente in gesprek met omwonenden van de Bovenkerkerweg over de verbreding. Voor Amstelveners uit verschillende gebieden worden gespreksavonden georganiseerd op 5, 10 en 12 september 2019. In oktober volgt nog een algemene informatieavond.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.