Rijkswaterstaat

Verdiepte ligging A9: VeenIX start begin mei met storten onderwaterbeton

Amstelveen - A9-aannemer VeenIX start begin mei met het storten van onderwaterbeton voor de verdiepte aanleg van de Rijksweg. 

De werkzaamheden voor de bouw van de verdiepte ligging vorderen gestaag. Op dit moment worden  verschillende werkzaamheden uitgevoerd op verschillende locaties in de noordelijke bak, waarin de verdiepte weg uiteindelijk komt te liggen. De nieuwe verdiepte A9 wordt eerst aan de noordelijke kant aangelegd en als de noordelijke zijde klaar is volgt de zuidelijke helft.

Bouwkuipen met water uit De Amstel

VeenIX is nu bezig met het boren van palen, het ontgraven van bouwkuipen en het pompen van water in de bouwkuipen  Inmiddels zijn er al enkele bouwkuipen vol met water gezet om het diepere deel te kunnen ontgraven; ter hoogte van de Keizer Karelweg en ten westen van de Beneluxbaan. Dit water is afkomstig uit de Amstel en is nodig om tegendruk te geven aan het grondwater zodat de bodem tijdens het ontgraven niet openbarst. Ook als de bouwkuip diep genoeg is, blijft het water erin staan voor tegendruk.

Duikers

Voordat het beton in een bouwkuip gestort wordt, gaan duikers aan de slag om onder andere de damwanden schoon te maken, te inspecteren of de bouwkuip op diepte is en of de damwanden goed op elkaar aansluiten. Om te zorgen dat het onderwaterbeton straks goed hecht aan de palen, draaien duikers om elke paal een soort schotel. De eerste duikers zijn afgelopen week gestart.

Voor meer informatie lees verder op het online bezoekerscentrum van het A9-project (klik hier)

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.