Rijkswaterstaat

Verdiepte ligging A9: VeenIX start begin mei met storten onderwaterbeton

Amstelveen - A9-aannemer VeenIX start begin mei met het storten van onderwaterbeton voor de verdiepte aanleg van de Rijksweg. 

De werkzaamheden voor de bouw van de verdiepte ligging vorderen gestaag. Op dit moment worden  verschillende werkzaamheden uitgevoerd op verschillende locaties in de noordelijke bak, waarin de verdiepte weg uiteindelijk komt te liggen. De nieuwe verdiepte A9 wordt eerst aan de noordelijke kant aangelegd en als de noordelijke zijde klaar is volgt de zuidelijke helft.

Bouwkuipen met water uit De Amstel

VeenIX is nu bezig met het boren van palen, het ontgraven van bouwkuipen en het pompen van water in de bouwkuipen  Inmiddels zijn er al enkele bouwkuipen vol met water gezet om het diepere deel te kunnen ontgraven; ter hoogte van de Keizer Karelweg en ten westen van de Beneluxbaan. Dit water is afkomstig uit de Amstel en is nodig om tegendruk te geven aan het grondwater zodat de bodem tijdens het ontgraven niet openbarst. Ook als de bouwkuip diep genoeg is, blijft het water erin staan voor tegendruk.

Duikers

Voordat het beton in een bouwkuip gestort wordt, gaan duikers aan de slag om onder andere de damwanden schoon te maken, te inspecteren of de bouwkuip op diepte is en of de damwanden goed op elkaar aansluiten. Om te zorgen dat het onderwaterbeton straks goed hecht aan de palen, draaien duikers om elke paal een soort schotel. De eerste duikers zijn afgelopen week gestart.

Voor meer informatie lees verder op het online bezoekerscentrum van het A9-project (klik hier)

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:55

Koningsdag Amstelveen: vrijmarkten al vroeg op gang

Amstelveen - De vrijmarkten in Amstelveen zijn traditiegetrouw weer vroeg op gang gekomen. Op de diverse vrijmarkt-hotspots neemt de drukte in de loop van de ochtend toe. Op een miezerbui na was het tot 09.00 uur redelijk droog. Het weer is vandaag wisselvallig.

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.