Sneltram 51. [Archief, KawijKo Media]

Vervanger Lijn 51 stopt straks niet tussen Oranjebaan en Boelelaan/VU

Amstelveen – Buslijn 55, de bus die sneltram 51 tussen maart 2019 en eind 2020 tijdelijk gaat vervangen, slaat alle huidige 51-haltes in Amstelveen Noord over en stopt ook niet bij de Van Boshuizenstraat en A.J. Ernststraat in Buitenveldert.

De bus kent vanuit Westwijk diverse haltes in Amstelveen Zuid richting Amstelveen Centrum, maar vanaf Oranjebaan gaat bus 55 ruim anderhalf jaar lang rechtstreeks naar de halte Boelelaan/VU en vervolgens Zuid WTC.

Vervallen haltes

De huidige 51-haltes Onderuit, Kronenburg/Zonnestein* en Uilenstede in Amstelveen Noord en de Van Boshuizenstraat en A.J. Ernststraat in Buitenveldert) worden dus niet aangedaan door Bus 55.

Lijn 5

Reizigers die op dit deel van het traject in of uit willen stappen zijn aangewezen op Tramlijn 5 die wel blijft rijden en wel bij de genoemde haltes zal stoppen. Reizigers vanuit Amstelveen Zuid die bij een van de genoemde haltes willen uitstappen, moeten dus bij Oranjebaan overstappen op Lijn 5. Een woordvoerder bevestigt die maatregel. Bus 55 zou er anders te lang over doen om in Amsterdam Zuid te komen.

Andere route

In Amstelveen Zuid rijdt de 55 een andere route dan de huidige sneltram 51. De bus rijdt vanaf de Sacharovlaan in Westwijk,  via de haltes De Eindhoven, Brink (Middenhoven), Praam, Logger (beiden Waardhuizen), via de Groenelaan naar Seine, Groenhof en Ziekenhuis Amstelland. Daarna volgt nog halte Langerhuize (KPMG-gebouw), waarna de 55 naar Oranjebaan rijdt. Vanuit daar gaat de reis dus zonder haltes linea recta naar Boelelaan/VU, todat de nieuwe omgebouwde Amstelveenlijn (Amsteltram gaat rijden (eind 2020/begin 2021). 

* De haltes Kronenburg en Zonnestein worden in de tijdelijke periode samengevoegd tot 1 halte, 250 meter ten zuiden van Halte Kronenburg.

 Meer informatie is te vinden op www.amstelveenlijn.nl. Bekijk hier de routekaart en haltes van Bus 55.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:21

Nieuw seizoen Bovenkerkse bussluis-soap van start: alles moet opnieuw

Amstelveen - Een geheel nieuw seizoen in de langdurige bussluis-soap in Bovenkerk is van start gegaan. Inmiddels ligt de bussluis ter hoogte van de Urbanuskerk er al een jaar, maar heeft de rechter het verkeersbesluit dat leidde tot de aanleg van de sluis vernietigd en moet alles opnieuw. Gisteren gingen de hoofdrolspelers (gemeente en omwonenden) voor het eerst na de uitspraak van de rechter weer met elkaar om tafel om te praten over de toekomst van de bussluis.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:28

Aantal elektrische auto’s in Amstelveen stijgt hard

Amstelveen - Het aantal elektrische auto’s in Amstelveen (zonder verbrandingsmotor) is afgelopen jaar hard omhoog geschoten. Tussen september 2021 en september 2022 is het aantal elektrische auto’s met liefst 96,5 procent toegenomen. Daarmee behoort Amstelveen tot de gemeenten waar het elektrische wagenpark in een jaar tijd het snelst is gegroeid.

Algemeen gisteren 11:26

Verdachte situatie op Schiphol

Regio - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagochtend een deel van Schiphol Plaza afgezet vanwege een verdachte situatie. 

Algemeen gisteren 09:03

Gevaarlijke situatie overstekende leerlingen Kazernepad aangepakt

Amstelveen - Op het Kazernepad tussen het Oude Dorp en de Molenweg plaatst de gemeente Amstelveen binnenkort drempels om de oversteeksituatie voor schoolgaande kinderen veiliger te maken. Deze beslissing is gemaakt na een petitie die gestart is onder ouders van de naastgelegen basisschool.