Viaduct Uithoornlijn over N201 gaat Amstelveen bijna 3 ton extra kosten

Amstelveen – Een viaduct dat de nieuwe Uithoornlijn in de toekomst over de N201 moet leiden, pakt voor Amstelveen duurder uit dan eerder werd beoogd.

Omdat Amstelveen aan de weerszijden van de Uithoornlijn een nieuw bedrijventerrein (Amstelveen Zuid) gaat ontwikkelen – en dat bedrijventerrein goed en rechtstreeks ontsloten moet worden op de regionale infrastructuur - is een breder viaduct benodigd dan aanvankelijk gedacht.

Rekening

Omdat daardoor de aanlegkosten voor de Uithoornlijn toenemen, krijgt Amstelveen een rekening van 288.000 euro gepresenteerd van Vervoerregio Amsterdam. Onder het viaduct moet aan de zuidzijde namelijk voldoende ruimte komen voor de aanleg van een bedrijfsweg en aan de noordzijde van de N201 moet ruimte komen voor een fiets- en voetpad.

Gemeenteraad

Amstelveen is voornemens de extra te kosten te dekken uit de algemene reserve. De gemeenteraad van Amstelveen moet nog wel akkoord geven; het college van B en W is onder voorbehoud akkoord met de meerkosten, die in 2023 aan de Vervoerregio moeten worden vergoed.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:48

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

Beauty & Mode vandaag 11:38

Make-OverZ: Klaar voor verandering

Amstelveen - In de rubriek Make-OverZ krijgen lezers van AmstelveenZ Magazine een nieuwe look van De Kapper. Deze keer in de stoel van de Kapper: Froukje Hoekemeijer.

112 vandaag 08:23

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

112 gisteren 21:01

Aanhouding na botsing tussen fietser en scooter op fietspad Beneluxbaan

Amstelveen - Op het fietspad van de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct Ouderkerkerlaan zijn maandagavond een (snor-)scooter en een fietser in aanrijding gekomen. De ter plaatse gekomen politie hield een van de betrokken aan omdat hij een politie-agent beledigde en onder invloed verkeerde.

Politiek gisteren 17:01

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

Evenementen & Activiteiten gisteren 16:32

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.