Burgemeester Bas Eenhoorn (derde van links) gaat op de foto met de vrijwilligers van de CREA-groep van het Rode Kruis. [Gemeente Amstelveen]

Vrijwilligers halen 11.000 euro op voor Rode Kruis

Amstelveen - De tientallen vrijwilligers van de CREA-groep van het Rode Kruis in Amstelveen hebben in 2018 bijna 11.000 euro verdiend voor het goede doel. Burgemeester Bas Eenhoorn bezocht woensdag de eindejaarsbijeenkomst van de organisatie om de vrijwilligers uit Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam te bedanken voor hun inzet.

Enkele dames zetten zich al veertig jaar in voor het Rode Kruis. Zij ontvingen een certificaat en een medaille. “Het is geweldig om te zien met hoeveel bevlogenheid de vrijwilligers dit werk doen”, zegt Eenhoorn in een persbericht van de gemeente. “Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.”

Creaties

Het geld werd opgehaald dankzij de verkoop van onder meer geborduurde gastendoekjes, gehaakte voetbalpoppetjes en versierde ansichtkaarten. De creaties van de vrijwilligers worden verkocht in de winkel van het Rode Kruis aan de Van der Leeklaan in Amstelveen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.