Burgemeester Bas Eenhoorn (derde van links) gaat op de foto met de vrijwilligers van de CREA-groep van het Rode Kruis. [Gemeente Amstelveen]

Vrijwilligers halen 11.000 euro op voor Rode Kruis

Amstelveen - De tientallen vrijwilligers van de CREA-groep van het Rode Kruis in Amstelveen hebben in 2018 bijna 11.000 euro verdiend voor het goede doel. Burgemeester Bas Eenhoorn bezocht woensdag de eindejaarsbijeenkomst van de organisatie om de vrijwilligers uit Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam te bedanken voor hun inzet.

Enkele dames zetten zich al veertig jaar in voor het Rode Kruis. Zij ontvingen een certificaat en een medaille. “Het is geweldig om te zien met hoeveel bevlogenheid de vrijwilligers dit werk doen”, zegt Eenhoorn in een persbericht van de gemeente. “Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.”

Creaties

Het geld werd opgehaald dankzij de verkoop van onder meer geborduurde gastendoekjes, gehaakte voetbalpoppetjes en versierde ansichtkaarten. De creaties van de vrijwilligers worden verkocht in de winkel van het Rode Kruis aan de Van der Leeklaan in Amstelveen.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 19:49

Proef Vietnam in nieuwe delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Het Kostverlorenhof is alweer enige tijd een parel rijker: MayVy. Een kleurrijke winkel met heerlijke producten uit Vietnam en Zuid-Oost Azië. Eigenaresse Willow Le vertelt waarom ze haar carrière als data specialist in de E-commerce stopzette om haar passie te volgen: lekker eten! Als Vietnamese is eten onderdeel van haar levensstijl. En juist dat wil ze het Amstelveense publiek laten proeven.

Wonen gisteren 16:31

1700 woningen in Amstelveen hebben geen bewoner (of stiekem toch wel)

Amstelveen - In onderzoek naar mogelijk criminele praktijken in leegstaande Amstelveense panden is gebleken dat er begin september dit jaar 1700 woningen bekend waren bij de gemeente waar langer dan 6 maanden niemand stond ingeschreven volgens de Basisregistratie Personen (BRP).