Wanneer gaat de kruising Sportlaan/Beneluxbaan weer open?

Wanneer gaat de kruising Sportlaan/Beneluxbaan weer open? Foto: Afsluiting van het kruispunt gezien vanuit de wijk Groenelaan

Amstelveen – In verband met werkzaamheden aan het kruispunt Beneluxbaan-Sportlaan gelden voor gemotoriseerd verkeer voorlopig nog afsluitingen rond het kruispunt.


- Lees verder onder deze advertentie -

Momenteel is het niet mogelijk om zowel vanaf de oost- als westzijde de Sportlaan de Beneluxbaan op te rijden; en evenmin kan vanaf de Beneluxbaan worden afgeslagen naar de beide zijdes van de Sportlaan. Deze afsluiting duurt nog tot en met 15 augustus.

15 t/m 30 augustus

Na 15 augustus volgt nog een periode van 15 dagen (tot en met 30 augustus) waarbij het grote kruisingsvak niet kan worden overgestoken door gemotoriseerd verkeer, maar rechts afslaande bewegingen van en naar de Beneluxbaan zijn dan wel weer mogelijk. Volgens de planning kan gemotoriseerd verkeer op zaterdag 31 augustus 2019 weer volledig gebruik maken van het kruisingsvlak.

Fietsers en voetgangers

Anders dan gemotoriseerd verkeerd kunnen voetgangers (en fietsers met de fiets aan de hand) de kruising momenteel wel oversteken. Voor fietsers die liever niet afstappen geldt een omleiding via het tunneltje van de Marne: die fietsomleidng blijft overigens gelden tot en met eind 1e kwartaal 2020.


Reacties