Gemeente Amstelveen/Gé Dubbelman

Weekend vol werkzaamheden in Amstelveen & Buitenveldert: Tram 5 uit de roulatie

Amstelveen - Vanwege non-stop werkzaamheden aan de Amstelveenlijn in Buitenveldert en Amstelveen dit weekeinde rijdt tramlijn 5 (25 & 26 juli) niet tussen Stadshart Amstelveen en Station Zuid in Amsterdam.

De aannemer van de Amstelveenlijn, VITAL, gaat van zaterdag 25 juli 01.00 uur tot maandag 27 juli 05.00 uur non-stop aan de slag op het spoor. Tijdens de werkzaamheden worden er ook rijstroken op diverse locaties op de Beneluxbaan in beide richtingen afgezet.

Werkzaamheden Amstelveenlijn

Dit weekeinde worden onder andere de bestaande haltes De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat in Buitenveldert gesloopt en worden er nieuwe inspectiepaden langs het spoor aangelegd. Ook worden hectometerpaaltjes geplaatst.

Tijdens de werkzaamheden zet VITAL ook de zogenoemde stopmachine in op het spoor. Deze machine, met bijnaam De Bever, legt het spoor exact op de juiste positie en hoogte. De machine kan voor de nodige geluidsoverlast zorgen.

Vervangend vervoer

Als vervangend openbaar vervoer voor tramlijn 5 wordt dit weekeinde Pendelbus 45 ingezet. Automobilisten dienen rekening te houden met hinder door het afzetten van rijstroken op sommige delen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:19

Wat gaat hier gebeuren?

Amstelveen - Bij het meest besproken kunstwerk van Amstelveen, Der Bogen op het Stadsplein, zijn werkzaamheden in volle gang.

Kunst & Cultuur 13 aug. 2020 16:43

Ook financiële steun voor Amstelveens Poppentheater

Amstelveen - Het Amstelveens Poppentheater krijgt net als diverse andere culturele instellingen in Amstelveen een extra garantiesubsidie om door de huidige corona-periode heen te komen. Een bedrag van 42.000 euro (voor inkomstenderving en innovatie) moet het bij kinderen populaire theater de helpende hand bieden.