Wethouder spreekt met rokende jongeren in Stadshart

Wethouder spreekt met rokende jongeren in Stadshart Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - De gemeente streeft naar een rookvrij Amstelveen. In verband hiermee heeft wethouder Marijn van Ballegooijen vandaag in het Stadshart gesproken met rokende jongeren.


- Lees verder onder deze advertentie -

Naast het rookvrij maken van onder andere speeltuinen, sportverenigingen en schoolpleinen, stimuleert de gemeente ook inwoners die willen stoppen met roken. Wethouder Marijn van Ballegooijen ging daarom het Stadshart in met preventiemedewerkers van Brijder Jeugd. Samen spraken zij met rokende jongeren.

Lastig

“Roken is niet meer van deze tijd, dat beseffen de meeste jongeren ook wel, maar stoppen is lastig”, zegt Van Ballegooijen vandaag in een persbericht van de gemeente. “De gemeente wil hen helpen met deze actie. Jongeren kunnen onder begeleiding van Brijder Jeugd stoppen.”

 “We introduceren daarnaast de ‘Stopstone app’ van het Trimbosinstituut”, vervolgt wethouder Frank Berkhout. “De app houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt. Bij een moeilijk moment kun je in de app motivators bekijken die helpen om het stoppen vol te houden. Er worden goede resultaten mee geboekt. Dus we hopen dat ook Amstelveense jongeren hiermee makkelijker stoppen met roken.”

Wedstrijd

Om het stoppen nóg aantrekkelijker te maken schrijft de gemeente een wedstrijd uit. Jongeren maken kans op een sneaker-bon ter waarde van 100 euro. Om kans te maken moeten ze de Stopstone app downloaden en een eigen motivator ontwerpen. Een motivator is een foto met een motiverende spreuk of tekst. Een printscreen van de motivator moeten ze vóór 15 april 2019 op Instagram plaatsen met #waaromikstop. De beste motivator wint de sneaker-bon.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties