Zorgen over nieuwe bushalte bij Roelof Venemaschool

Zorgen over nieuwe bushalte bij Roelof Venemaschool Foto: GoogleMaps

Amstelveen – In verband met het omleggen van lijn 174 is er in Amstelveen-Noord een nieuwe bushalte aangelegd op Laan Walcheren bij de kruising met de Texelstraat. In verband met de verkeersveiligheid is Lida Koetsveld, directeur van de nabij gelegen Roelof Venemaschool, niet blij met de nieuwe halte.


- Lees verder onder deze advertentie -

De route van buslijn 174 is in december 2018 aangepast. De bus rijdt sindsdien vanaf het busstation Amstelveen aansluitend een lus in Amstelveen-Noord. De vernieuwde route maakte het noodzakelijk om op Laan Walcheren een nieuwe halte aan te leggen.

Onoverzichtelijk

De halte wordt voorzien van een geblokte markering. De bus moet voor de halte stoppen op de rijbaan. Om de aanleg van de halte mogelijk te maken worden het verplichte fietspad en het trottoir aan de zuidkant van Laan Walcheren bij de halte iets verlegd.

Volgens een ouder van een van de kinderen van de Roelof Venemaschool kan er door de nieuwe halte een onveilige verkeerssituatie ontstaan. “De situatie daar is al heel onoverzichtelijk en soms gevaarlijk”, schrijft de ouder vandaag in een email van de school aan de ouders van alle leerlingen. “Een bushalte op die plek zal dat alleen nog maar verslechteren.”

Bezorgdheid

Koetsveld deelt de mening van de bezorgde ouder. “We hebben ons als directie al meerdere malen tot de gemeente en de wijkagent gericht met onze bezorgdheid over deze verkeerssituatie”, schrijft de directeur van de Roelof Venemaschool in dezelfde email.

Koetsveld schrijft verder in de brief dat de kinderen volgens de gemeente veilig kunnen oversteken als ze gebruik maken van de rotonde of het fietspad achter de flat. Desalniettemin roept de directeur de ouders op om bezwaar te maken tegen de nieuwe halte.

Bezwaar

Het besluit van de nieuwe halte op Laan Walcheren werd op 4 december 2018 door de gemeente bekend gemaakt in de Staatscourant. Bewoners kunnen tot zes weken na deze datum, oftewel nog een week, bezwaar maken tegen de komst van de halte.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties