Pixabay.com

1100 Amstelveners doen individuele aanvraag voor energietoeslag van 800 euro

Amstelveen - In totaal heeft gemeente Amstelveen nu aan 1880 inwoners met een laag inkomen een energietoeslag van 800 euro uitbetaald. Zij stonden reeds bekend bij de gemeente, maar inmiddels hebben ook al 1100 Amstelveners een individuele aanvraag ingediend om ook aanspraak te maken op de energietoeslag van 800 euro.  

Die energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. De gemeente zegt inmiddels 60 procent van de doelgroep bereikt te hebben. Huishoudens die de toeslag niet automatisch hebben gekregen en denken aan de voorwaarden te voldoen, kunnen een nog tot 31 oktober 2022 een aanvraag indienen via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl/energietoeslag 

Steeds meer huishoudens in de knel

‘We zien dat steeds meer huishoudens het moeilijk hebben door de hoge prijzen', geeft wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen, PvdA) aan.’Door de campagne die we gevoerd hebben heeft de gemeente veel inwoners met een laag inkomen bereikt. We komen hierdoor in contact met inwoners die nog niet eerder gebruik maakten van minimavoorzieningen.’

Heel druk

De aanvragen van de 1100 mensen die een individuele aanvraag hebben ingediend, worden momenteel behandeld. 'De gemeentelijke afdeling die de energietoeslag uitkeert is heel druk met de verwerking van de aanvragen en zorgt voor een zorgvuldige afhandeling. Voor inwoners die niet in aanmerking voor de regeling voor energietoeslag en toch hun energierekening niet kunnen betalen kan de gemeente een uitzondering maken,’ meldt de gemeente.

Energiebesparing

Gemeente Amstelveen heeft alle inwoners ook informatie gegeven over energiebesparing. Inwoners kunnen voor informatie over energiebesparende maatregelen kijken op www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.