Pixabay.com

1100 Amstelveners doen individuele aanvraag voor energietoeslag van 800 euro

Amstelveen - In totaal heeft gemeente Amstelveen nu aan 1880 inwoners met een laag inkomen een energietoeslag van 800 euro uitbetaald. Zij stonden reeds bekend bij de gemeente, maar inmiddels hebben ook al 1100 Amstelveners een individuele aanvraag ingediend om ook aanspraak te maken op de energietoeslag van 800 euro.  

Die energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. De gemeente zegt inmiddels 60 procent van de doelgroep bereikt te hebben. Huishoudens die de toeslag niet automatisch hebben gekregen en denken aan de voorwaarden te voldoen, kunnen een nog tot 31 oktober 2022 een aanvraag indienen via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl/energietoeslag 

Steeds meer huishoudens in de knel

‘We zien dat steeds meer huishoudens het moeilijk hebben door de hoge prijzen', geeft wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen, PvdA) aan.’Door de campagne die we gevoerd hebben heeft de gemeente veel inwoners met een laag inkomen bereikt. We komen hierdoor in contact met inwoners die nog niet eerder gebruik maakten van minimavoorzieningen.’

Heel druk

De aanvragen van de 1100 mensen die een individuele aanvraag hebben ingediend, worden momenteel behandeld. 'De gemeentelijke afdeling die de energietoeslag uitkeert is heel druk met de verwerking van de aanvragen en zorgt voor een zorgvuldige afhandeling. Voor inwoners die niet in aanmerking voor de regeling voor energietoeslag en toch hun energierekening niet kunnen betalen kan de gemeente een uitzondering maken,’ meldt de gemeente.

Energiebesparing

Gemeente Amstelveen heeft alle inwoners ook informatie gegeven over energiebesparing. Inwoners kunnen voor informatie over energiebesparende maatregelen kijken op www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen.


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.