AmstelveenZ

17 kandidaten uit Amstelveen bij verkiezingen

Amstelveen – De verkiezingen staan voor de deur. Er kan morgen in het totaal op 17 Amstelveners gestemd worden.

Voor morgen staan zowel de verkiezing van de Provinciale Staten als de verkiezing van de waterschappen op het programma. Voor wat betreft de Provinciale Staten staan er negen Amstelveners op de kandidatenlijsten.

Voorzitter

Zo wordt CDA vertegenwoordigt door de huidige voorzitter van CDA Amstelveen Bert Rouwenhorst. Hij bezet de zeventiende plek op de lijst.

Voor wat betreft GroenLinks is Tessa van Wijnen de nummer tien van de lijst. En Katy Tergouw is tijdens de verkiezing voor de Provinciale Staten op plek zeven van Partij voor de Dieren de hoogst genoteerde kandidaat uit Amstelveen. Voorts zet Robbert Logger zich als nummer negen in voor 50PLUS/Partij van de Ouderen en bezet Tjerk Feitsma de 24e plek van Code Oranje.

Bij de ChristenUnie komen drie kandidaten uit Amstelveen. Jetske Gerkema staat op plek 26 en lijsttrekker van ChristenUnie Amstelveen Bert de Pijper is de nummer 43. Een plekje lager is gereserveerd voor Amstelvener Henk Stoffels.

Waterschap

Voor wat betreft de verkiezing voor het waterschap Amstel, Gooi en Vecht wordt Amstelveen door elf kandidaten vertegenwoordigd. Sander Mager neemt de voornaamste positie in en bezet de eerste plek van Water Natuurlijk. Ook Emiel Sjaardema staat hoog genoteerd als de nummer twee van 50PLUS.

Amstelvener Frans Hellendall is de nummer acht van de VVD en het Amstelveense gemeenteraadslid Suzanne Piet bezet de achtste plek in de lijst van de PvdA. Gina Pizzuti en Frank van der Fluit zetten zich als nummer zeven en acht in voor de Partij voor de Dieren.

Verder vertegenwoordigt Amandhalia Varenhorst-Nasserie voor wat betreft de waterschapsverkiezingen CDA op plek 23 en wordt de zevende plaats van De Groenen ingevuld door Tjerk Feitsma. Het Amstelveense elftal wordt gecompleteerd bij de ChristenUnie door wederom Henk Stoffels, Jetske Gerkema en Bert de Pijper op respectievelijk plaats 15, 19 en 22.

Stembureaus

Amstelveners kunnen morgen tussen 7.30 en 21.00 op 41 verschillende stembureaus hun stem uitbrengen.  


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.