48 organisaties ondertekenen nieuw Amstelveens Sportakkoord

Amstelveen - Met de ondertekening door 48 organisaties is deze week het nieuwe Amstelveense Sportakkoord officieel bekrachtigd. 'Samen gaan we ervoor zorgen dat sport voor iedereen wordt en dat iedereen mee kan doen', aldus wethouder Rob Ellermeijer (Sport, VVD).

Het lokale sportakkoord is een belangrijke stap naar een groter en inclusiever sportaanbod in Amstelveen. 'We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen sporten, maar ook dat iedereen zich veilig voelt. Pesterijen om iemands geaardheid of buitensluiting, daar moeten we echt vanaf', zegt Ellermeijer. 'Ook een krappe beurs mag geen reden zijn dat iemand langs de kant staat.'

'Sport is eerste levensbehoefte'

'Sport is een eerste levensbehoefte', aldus directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur. 'Het is van belang om juist nu in deze coronatijden met elkaar in contact te treden en met elkaar het lokale sportakkoord vorm te geven.'

Projecten

De ambitie van het lokale Amstelveens Sportakkoord is ‘Een leven lang optimaal en passend sport en bewegen voor alle Amstelveners mogelijk maken.‘ Om dit voor elkaar te krijgen worden acht projecten gestart. Die richten zich op mensen in armoede, ouderen, nieuwe inwoners en mensen met een beperking. Daarnaast is er oog voor kinderen met beweegarmoede door passend sport- en beweegactiviteiten aan te bieden. Ook een positieve sportcultuur krijgt volop aandacht om nog beter te borgen dat alle Amstelveners, ongeacht ras, religie of seksuele geaardheid in een positief en veilig sportklimaat kunnen sporten.

Sobere ondertekening wegens corona

De ondertekening dinsdagavond was digitaal vanwege de coronamaatregelen. Ondertekenaars namen deel via een beeldscherm.

sportakkoord_ondertekening_2.jpg

'Ondanks het sobere karakter is dit een belangrijk moment voor de sport in Amstelveen', sprak Ellermeijer. 'Ik wens iedereen dat het ook in deze coronatijden mogelijk blijft om sportplezier te beleven.'

Achtergrond

De Rijksoverheid heeft de gemeenten gevraagd een eigen sportakkoord op te stellen, waarin lokale partners uit sport, zorg, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar afstemmen welke thema’s zij in de gemeente willen oppakken, wie welke bijdrage daaraan levert en hoe ze dat willen organiseren. Het lokaal sportakkoord verbindt mensen en organisaties in de gemeente en zet aan tot lokale samenwerking.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.