48 organisaties ondertekenen nieuw Amstelveens Sportakkoord

Amstelveen - Met de ondertekening door 48 organisaties is deze week het nieuwe Amstelveense Sportakkoord officieel bekrachtigd. 'Samen gaan we ervoor zorgen dat sport voor iedereen wordt en dat iedereen mee kan doen', aldus wethouder Rob Ellermeijer (Sport, VVD).

Het lokale sportakkoord is een belangrijke stap naar een groter en inclusiever sportaanbod in Amstelveen. 'We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen sporten, maar ook dat iedereen zich veilig voelt. Pesterijen om iemands geaardheid of buitensluiting, daar moeten we echt vanaf', zegt Ellermeijer. 'Ook een krappe beurs mag geen reden zijn dat iemand langs de kant staat.'

'Sport is eerste levensbehoefte'

'Sport is een eerste levensbehoefte', aldus directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur. 'Het is van belang om juist nu in deze coronatijden met elkaar in contact te treden en met elkaar het lokale sportakkoord vorm te geven.'

Projecten

De ambitie van het lokale Amstelveens Sportakkoord is ‘Een leven lang optimaal en passend sport en bewegen voor alle Amstelveners mogelijk maken.‘ Om dit voor elkaar te krijgen worden acht projecten gestart. Die richten zich op mensen in armoede, ouderen, nieuwe inwoners en mensen met een beperking. Daarnaast is er oog voor kinderen met beweegarmoede door passend sport- en beweegactiviteiten aan te bieden. Ook een positieve sportcultuur krijgt volop aandacht om nog beter te borgen dat alle Amstelveners, ongeacht ras, religie of seksuele geaardheid in een positief en veilig sportklimaat kunnen sporten.

Sobere ondertekening wegens corona

De ondertekening dinsdagavond was digitaal vanwege de coronamaatregelen. Ondertekenaars namen deel via een beeldscherm.

sportakkoord_ondertekening_2.jpg

'Ondanks het sobere karakter is dit een belangrijk moment voor de sport in Amstelveen', sprak Ellermeijer. 'Ik wens iedereen dat het ook in deze coronatijden mogelijk blijft om sportplezier te beleven.'

Achtergrond

De Rijksoverheid heeft de gemeenten gevraagd een eigen sportakkoord op te stellen, waarin lokale partners uit sport, zorg, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar afstemmen welke thema’s zij in de gemeente willen oppakken, wie welke bijdrage daaraan levert en hoe ze dat willen organiseren. Het lokaal sportakkoord verbindt mensen en organisaties in de gemeente en zet aan tot lokale samenwerking.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:52

Burgemeester Amstelveen start podcast

Amstelveen –De burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, is gestart met een podcast. In de eerste burgemeesterspodcast ooit in Amstelveen, spreekt de burgervader met Lies Zuidema, directeur van woonzorgcentrum Brentano - over de coronacrisis.

Algemeen vandaag 12:00

December-editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - De nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine wordt vanaf vandaag verspreid in Amstelveen en omstreken. Het dikke december-nummer (84 pagina's) staat grotendeels in het teken van de feestelijke decembermaand. 

Wonen vandaag 11:46

Buurtschap De Zwarte Kat fel tegen drie villa’s op plek café

Amstelveen - Het buurtschap De Zwarte Kat, gelegen in Amstelveen, blijft fel tegen de bouw van drie villa’s op de plek van het voormalige café De Zwarte Kat aan de Amsteldijk en sluit een gang naar de rechter niet uit om de ontwikkeling tegen te houden.

Wonen vandaag 07:00

Column Geijsel Kroon: Funderingsschade

Ook rondom Amstelveen ontstaat door bodemdaling en lage grondwaterstand paalrot, palenpest en verschilzetting aan funderingen, met als gevolg een enorme (onverzekerde?) schade.