Pixabay.com

71% wel, 29% niet. De huidige vaccinatiecijfers in Amstelveen

Amstelveen - Het percentage Amstelveners dat geheel of gedeeltelijk tegen corona is gevaccineerd bedraagt momenteel 71 procent. Het aantal niet-gevaccineerde inwoners blijft stabiel op 29 procent. 

Dat blijkt uit de nieuwste vaccinatiecijfers van GGD Amsterdam-Amstelland die vandaag (1 september) zijn gepubliceerd. 

Nauwelijks verandering

In de cijfers is niet veel veranderd ten opzichte van een week eerder: toen bedroeg het percentage Amstelveners dat geheel of gedeeltelijk was gevaccineerd ook 71 procent - en het aantal niet gevaccinneerden 29 procent. Het verschil zit 'm daarin dat alleen het aantal volledig gevaccinneerden met 1 procent steeg (van 66% naar 67%) en het aantal gedeeltelijk gevaccinneerden met 1 procent daalde (van 5 naar 4 procent).

De Amstelveense vaccinatiecijfers zijn nog altijd vergelijkbaar met die van omliggende gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel waar de verhoudingen hetzelfde liggen.

Daling positieve testuitslagen GGD

Afgelopen week kregen 68 Amstelveners een positieve corona-testuitslag van de GGD, minder dan een week eerder (toen 95). Iets minder Amstelveners (935 in totaal) lieten zich afgelopen week testen op corona, dan een week eerder (983).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.