A9: 'Groene geluidsschermen langs Rijksweg Amstelveen'

AMSTELVEEN - Het Amstelveense college van B & W gaat bij Rijkswaterstaat lobbyen voor zoveel mogelijk groene geluidsschermen langs de straks verbrede Rijksweg A9 ter hoogte van Amstelveen. 

Wethouder Herbert Raat (VVD) is van mening dat de nieuwe schermen straks niet alleen functioneel moeten zijn, maar ook moeten passen bij Amstelveen.

De gemeente heeft Rijkswaterstaat inmiddels via een brief laten weten in te stemmen met de aanpassingen uit de eerste ontwerpronde voor de verbreding van het Amstelveense deel van Rijksweg A9. De tweede ontwerpronde staat voor de deur: 'We vragen Rijkswaterstaat aandachtig te kijken naar de geluidsschermen,' aldus Raat.

Overleg
De wethouder laat in een persbericht weten dat het ingrijpende A9-project een enorme impact heeft op de stad en de direct omwonenden, maar dat hij alles overwegende van mening is dat er sprake is van een positief resultaat. Mede op verzoek van de gemeenteraad gaat Amstelveen Rijkswaterstaat ook vragen om in overleg te treden met belanghebbenden om kennis te nemen van hun ideeën, die wellicht kunnen leiden tot optimalisaties van de inpassing - als deze ideeën binnen de gestelde kaders vallen.

Comfortabele langzame verbinding
Bij de Keizer Karelweg komt een brug voor langzaam verkeer, om het kruispunt veilig te houden. Deze verbinding moet wat het college betreft 'comfortabel' worden, minder mobiele groepen moeten er ook gebruik van kunnen maken.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.