Politie.nl

Aanhouding in Amstelveen in onderzoek naar dood Amsterdammer (34)

Amstelveen - De politie heeft vanmorgen (vrijdag 22 november) in Amstelveen een 49-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 34-jarige Amsterdammer, die in Duivendrecht zwaargewond in zijn auto werd aangetroffen - met zijn pas 14 maanden oude dochtertje op de achterbank.

De man, de 34-jarige Seif Ahmed, werd op dinsdagmiddag 1 oktober 2019 op een parkeerplaats bij tuinpark Nieuw Vredelust aan de Buitensingel in Amsterdam-Duivendrecht zwaargewond in zijn wagen aangetroffen.

Achterin het voertuig zat het pas 14 maanden oude dochtertje van het slachtoffer. Toegesnelde hulpdiensten proberen de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek naar de dood van de man.

In eerste instantie hield de recherche rekening met alle scenario’s, waaronder het scenario zelfdoding. Gedurende het onderzoek werd dat scenario echter steeds minder waarschijnlijk. De recherche houdt er op dit moment sterk rekening mee dat in deze zaak sprake is van een misdrijf.

Aan het onderzoek naar de dood van Ahmed werd eerder aandacht besteed in Opsporing Verzocht en de regionale opsporingsprogramma’s Bureau 020 en Bureau NH. De aangehouden verdachte zit in alle beperkingen en mag derhalve alleen contact hebben met zijn advocaat.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.