'Abina ziet toekomst met 1,5 meter horeca somber in' [Video]

Amstelveen - Het zal op Koningsdag leeg zijn voor de deur van de grootste oranje-hotspot van Amstelveen: Abina wordt evenals andere horeca ongenadig hard getroffen door de coronacrisis. VVD-raadslid Tom Coumans ging namens zijn partij op bezoek bij de beroemde horeca-gelegenheid. Uit een korte video blijkt dat Abina de toekomst met 1,5 meter-horeca somber inziet.

De VVD Amstelveen stelt in een persbericht in deze periode tal van lokale ondernemers te bezoeken om te vragen hoe het gaat en om van gedachten te wisselen, een luisterend oor te bieden en daar waar het kan hen op steunmaatregelen te wijzen. Vlak voor Koningsdag bezocht raadslid Tom Coumans Hotel-Café-Restaurant Abina aan de Amsterdamseweg, een van de vele getroffen ondernemingen in Amstelveen.

Grootste reünie
'Koningsdag bij Abina is een begrip in Amstelveen. De grootste reünie, zoals het evenement ook wel wordt genoemd, kan door de coronacrisis niet doorgaan', aldus Coumans die ook meldt dat de eigenaren, Laurens Janssen en Jeffrey Oudshoorn, het voortbestaan van Abina somber in zien wanneer de 1,5 meter horeca de nieuwe norm wordt. 'In plaats van een vol café op de vrijdagavond kunnen er dan hooguit 6 mensen aan de bar staan. Zodra de onderneming weer opengaat, gaan alle rekeningen weer lopen, maar ze behouden nog maar een fractie van hun omzet', vat Coumans samen.

Oplossing Rijk
Coumans melt dat de ondernemers weten ook nog niet weten wat de oplossing zal zijn. 'Temperatuur meten, pasjes waardoor gasten kunnen aantonen dat ze zijn getest. Dit laat wat de VVD betreft nog maar eens zien dat er vanuit het Rijk iets bedacht moet worden wat voor alle horecaondernemers werkt. Hierbij moet niet vergeten worden dat het aanpassen van de horecaonderneming aan de mogelijk nieuwe norm de nodige investeringen vraagt. Terwijl men nu al behoorlijk inteert op het ‘vet op de botten’.'

De VVD heeft de afgelopen periode meer bezoeken aan ondernemers gebracht.  Op de website van VVD Amstelveen staan diverse videoverslagen en foto's.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.