Pixabay.com

Actief voor Amstelveen verwacht steun van gemeente voor inwoners die niet meer rond kunnen komen

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen wil dat de gemeente Amstelveen met een (financieel) hulppakket komt voor inwoners die door de energiecrisis, de sterke inflatie en de gestegen prijzen financieel echt niet meer rond kunnen komen. De partij vraagt aandacht voor minima, middenkomens en een volgens de partij grote groep 'werkenden armen', ofwel zzp’ers en mkb’ers die net buiten al bestaande ondersteunende maatregelen vallen. 

‘Ook zij kunnen niet meer rond komen,’ stelt AVA. De partij vindt dat de huidige situatie voor deze groep zo urgent is dat nu moet worden ingegrepen. Fractievoorzitter Michel Becker: ‘We kunnen niet wachten tot de harde werkers het water boven de lippen stijgt. Actief voor Amstelveen vindt dat de gemeente kan helpen een deel van de problemen op te lossen.'

Foto Michel Becker fractievoorzitter AVA.jpg
Michel Becker 

Uitzonderlijke tijd

Becker vindt dat in deze uitzonderlijke tijd, uitzonderlijke maatregelen noodzakelijk zijn. ‘De huidige situatie van ‘werkende armen' is zo schrijnend is dat urgente maatregelen nodig zijn,’ zegt Becker. De partij heeft het College van B en W daarom gevraagd om te onderzoeken of het mogelijk is de huidige minimagrens van 110 % van de inkomensnorm ruimer te interpreteren, inflatiebestendig te indexeren en minimaal op te trekken naar 120 % van het sociaal minimum inkomen.

Middeninkomens ontzien

Actief voor Amstelveen wil ook dat de gemeente alles in het werk gaat stellen om de middeninkomens te ontzien en waar mogelijk de gemeentelijke belastingen kwijt schelden, of te verminderen.  Becker: 'Gelet op de urgentie willen wij dat het college komende raadsvergadering een voorstel voorlegt om met een hulppakket van maatregelen te komen. Daarvoor kan dan financiële ruimte worden gecreëerd bij de komende begroting en de daarvoor benodigde middelen ten laste te brengen bij de Algemene Reserve.'

Minima-regelingen

Tenslotte vindt Actief voor Amstelveen het eveneens belangrijk dat door middel van een media-offensief nog meer voorlichting wordt gegeven over alle minimaregelingen en toeslagen om zichtbaarder te maken dat als de nood het hoogst is, de gemeente de helpende hand kan bieden. 'Daarbij zou moeten worden uitgedragen: Stille armoede is niet iets om je voor te schamen!', aldus de partij/

Voor de minima en de inkomens met een sociaal minimum inkomen tot 110% (bijstandsnorm), zijn er diverse  ondersteunende maatregelen: energietoeslag, woonkostentoeslag, regelingen voor kinderen tot 18 jaar, Amstelveenpas met o.a. korting voor contributies, aanschaf computer, huiswerkbegeleiding, tegemoetkoming kinderopvang, regeling duurzame gebruiksgoederen en kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. AVA makat zich vooral hard voor de inwoners die daar net buiten vallen.

 

 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.