Rij voor het afvalbrengstation eerder deze maand

Afvalbrengstation Amstelveen nog open, maar druk

Amstelveen - Het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen is nog open, maar is de laatste dagen bijzonder druk. De gemeente overlegt vandaag verder of er meer  maatregelen nodig zijn, maar adviseert vooralsnog om (grof)afval op te sparen en pas weg te brengen als een auto vol is.

Momenteel wordt maar een beperkt aantal auto's/mensen tegelijk toegelaten op het afvalbrengstation, hetgeen zorgt voor langere wachttijden.

De toegenomen drukte bij het afvalbrengstation speelt sinds de corona-uitbraak: veel mensen besluiten tuin en huis op te ruimen nu ze meer thuis zijn. De gemeente probeert het aantal bezoekers van het station te verminderen en doet vooralsnog de oproep niet met kleine ladingen te komen en grof afval op te sparen en pas dan te brengen.

De gemeente houdt inwoners via de gemeentelijke website op de hoogte van de gemeentelijke dienstverlening. Eerder werd al bekend dat de gemeente is overgestapt op digitale dienstverlening. Speelboerderij Elsenhove, Beleveningscentrum InZicht en de aparte container van kringloopwinkel de Boemerang zijn tot nader order gesloten.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.