Rij voor het afvalbrengstation eerder deze maand

Afvalbrengstation Amstelveen nog open, maar druk

Amstelveen - Het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen is nog open, maar is de laatste dagen bijzonder druk. De gemeente overlegt vandaag verder of er meer  maatregelen nodig zijn, maar adviseert vooralsnog om (grof)afval op te sparen en pas weg te brengen als een auto vol is.

Momenteel wordt maar een beperkt aantal auto's/mensen tegelijk toegelaten op het afvalbrengstation, hetgeen zorgt voor langere wachttijden.

De toegenomen drukte bij het afvalbrengstation speelt sinds de corona-uitbraak: veel mensen besluiten tuin en huis op te ruimen nu ze meer thuis zijn. De gemeente probeert het aantal bezoekers van het station te verminderen en doet vooralsnog de oproep niet met kleine ladingen te komen en grof afval op te sparen en pas dan te brengen.

De gemeente houdt inwoners via de gemeentelijke website op de hoogte van de gemeentelijke dienstverlening. Eerder werd al bekend dat de gemeente is overgestapt op digitale dienstverlening. Speelboerderij Elsenhove, Beleveningscentrum InZicht en de aparte container van kringloopwinkel de Boemerang zijn tot nader order gesloten.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.