Kinderen van basisschool Horizon met hun eigen exemplaar van de Koning van Katoren. Net uitgedeeld door kinderburgemeester Lieuwe, wethouder Frank Berkhout en Ada Ruiter van Libris Venstra. Dit in het kader van de landelijke campagne ‘Geef een boek cadeau

Alle leerlingen van Groep 8 in Amstelveen krijgen ‘Koning van Katoren’ cadeau

Amstelveen –  Alle Groep 8-leerlingen van Amstelveense basisscholen krijgen het boek ‘Koning van Katoren’ cadeau van boekhandel Libris-Venstra en gemeente Amstelveen in het kader van de actie 'Geef een boek cadeau'.

Kinderburgemeester Lieuwe en wethouder Onderwijs Frank Berkhout kwamen woensdag 12 februari naar Libris-Venstra om het boek van schrijver Jan Terlouw vast uit te reiken aan kinderen van basisschool De Horizon. Na de voorjaarsvakantie krijgen alle Amstelveens kinderen uit groep acht een eigen exemplaar op school.

Lezen bevorderen
De jaarlijkse Geef een boek-campagne dient om lezen te bevorderen en kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken uit de literatuur. Zo waren in voorgaande jaren onder meer Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckmann en Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren geselecteerd.

Koop een boek
Het motto van de campagne is: Koop een boek, geef een boek. De prijs is daarom laag, namelijk 2 euro. Libris Venstra doneert ook boeken aan de Voedselbank en de Voorleesexpres.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.