Alle leerlingen van Groep 8 in Amstelveen krijgen ‘Koning van Katoren’ cadeau

Alle leerlingen van Groep 8 in Amstelveen krijgen ‘Koning van Katoren’ cadeau Foto: Kinderen van basisschool Horizon met hun eigen exemplaar van de Koning van Katoren. Net uitgedeeld door kinderburgemeester Lieuwe, wethouder Frank Berkhout en Ada Ruiter van Libris Venstra. Dit in het kader van de landelijke campagne ‘Geef een boek cadeau

Amstelveen –  Alle Groep 8-leerlingen van Amstelveense basisscholen krijgen het boek ‘Koning van Katoren’ cadeau van boekhandel Libris-Venstra en gemeente Amstelveen in het kader van de actie 'Geef een boek cadeau'.


- Lees verder onder deze advertentie -

Kinderburgemeester Lieuwe en wethouder Onderwijs Frank Berkhout kwamen woensdag 12 februari naar Libris-Venstra om het boek van schrijver Jan Terlouw vast uit te reiken aan kinderen van basisschool De Horizon. Na de voorjaarsvakantie krijgen alle Amstelveens kinderen uit groep acht een eigen exemplaar op school.

Lezen bevorderen
De jaarlijkse Geef een boek-campagne dient om lezen te bevorderen en kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken uit de literatuur. Zo waren in voorgaande jaren onder meer Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckmann en Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren geselecteerd.

Koop een boek
Het motto van de campagne is: Koop een boek, geef een boek. De prijs is daarom laag, namelijk 2 euro. Libris Venstra doneert ook boeken aan de Voedselbank en de Voorleesexpres.


Reacties