Advertorial Schoolkeuze 2021

Amity Amsterdam laat leerlingen de vleugels spreiden

Amstelveen - Een familiegevoel. Zo beschrijft leerling Charlotte (11) de sfeer op Amity, de nieuwe internationale school in Amstelveen. Elspeth French, hoofd leerlingenadministratie bij Amity, onderstreept dit; leerlingen, ouders en docenten slaan de handen ineen om ervoor te zorgen dat de kinderen zich ontwikkelen tot internationale wereldburgers. ‘Toen ik hier kwam, voelde ik me meteen thuis’, stelt Charlotte, die vanuit het Nederlandse onderwijs naar Amity doorstroomde. ‘Dit voelt als één grote familie.’

Amity is een relatief nieuwe internationale school. Meer dan dertig nationaliteiten zijn hier vertegenwoordigd: een wereld in het klein. Leerlingen maken al op jonge leeftijd kennis met elkaars achtergrond en elkaars cultuur; een verrijking van hun ontwikkeling en opvoeding. Dit maakt dat steeds meer ouders van Nederlandse kinderen kiezen voor het onderwijs van Amity.

Persoonlijke aandacht
De school kiest bewust voor onderwijs in kleine klassen. ‘Op onze lagere school voor kinderen tot 6 jaar zitten slechts twintig leerlingen in één klas’, legt Elspeth uit. ‘In de hogere klassen zijn dat er maximaal 24 per klas. Zo zorgen we ervoor dat we aandacht hebben voor de ontwikkeling van ieder individu.’ Daarnaast wordt het mentorsysteem als zeer prettig ervaren: leerlingen krijgen niet alleen een docent als mentor, maar ook oudere leerlingen worden gekoppeld aan de jongere leerlingen als mentor.

Engels
Engels is de voertaal op de school. Leerlingen die de taal nog niet voldoende machtig zijn, krijgen extra ondersteuning. ‘Doordat de leerlingen hier worden ondergedompeld in de Engelse taal, leren ze het snel en op een hoog niveau’, vervolgt Elspeth. ‘Hiermee zijn ze uitstekend voorbereid op de doorstroming naar de universiteit. Ook kinderen die vanuit het Nederlandse systeem doorstromen kunnen door deze extra ondersteuning al zeer snel de lessen volgen.’

Ouderbetrokkenheid
Amity vindt het belangrijk om de ouders zoveel mogelijk bij het onderwijs van hun kinderen te betrekken. ‘Het stimuleren van hun ontwikkeling doen we met elkaar’, vervolgt Elspeth. ‘Ook dat vergroot het familiegevoel; ouders worden goed op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van hun kind, staan met elkaar in contact middels netwerkgroepen en worden uitgenodigd om workshops aan de kinderen te geven. Zo staat er na de coronatijd een les debatteren op de agenda. Deze les zal gegeven worden door een van de moeders; zij is advocate.’

Holistisch onderwijs
De school hecht waarde aan holistisch onderwijs; er wordt gekeken naar het gehele kind. ‘Wij zijn van mening dat leerlingen pas optimaal kunnen leren als zij goed in hun vel zitten’, legt Elspeth uit. ‘Daarom wordt veel aandacht besteed aan de sociale emotionele ontwikkeling van de kinderen. Alles is met elkaar verbonden. Cognitief en sociaal emotioneel.’

Amity International School | Amsterdam Amsterdamseweg 204 1182 HL Amstelveen | Tel: 020 345 4481 | www.amityschool.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.