Anko Stoffels
Advertorial Horeca

Ammonite Club Restaurant: Fine dining is a way of life

Amstelveen - Hip en trending: dat is het nieuwe Ammonite Club Restaurant dat afgelopen zomer de deuren opende in Amstelveen.

Het Ammonite Club Restaurant maakt onderdeel uit van het dit jaar gelanceerde hotelconcept Ammonite, dat een internationale speler wil worden in de hotelmarkt: nieuwe vestigingen zijn in voorbereiding.

De inrichting is adembenemend, de sfeer warm en het personeel vriendelijk. Maar misschien wel het belangrijkste: het eten is voortreffelijk en je kan er ook nog heel gezellig een drankje drinken of een feestje vieren. Met een of­ficiële viersterrenclassi­ficatie en een 8,8 op Booking.com gooit het ‘primeurhotel’ in Amstelveen, met meer dan 200 kamers, vanaf de opening hoge ogen.

Ammonite

De inrichting van het hotel is meer dan indrukwekkend. Edelstenen & fossielen zijn door het hele hotel terug te vinden. Ammonite staat voor ammoniet, vernoemd naar een uitgestorven zeedier, dat tot de inktvissen werd gerekend. Ammonieten leefden in een schelp met meerdere kamers. Steeds als een kamer te klein werd, trok de inktvis naar een grotere kamer van de schelp.

Thema’s

Iedere etage van het Ammonite-hotel is ingericht met een afzonderlijke edelsteen of fossiel als thema: tot aan de kleurstelling toe heeft iedere etage daardoor een eigen look & feel – en op ieder etage staan levensgrote fossielen of edelstenen. Het uitzicht vanaf de bovenste etages van het tot in detail omgebouwde voormalige kantoorgebouw is werkelijk adembenemend en natuurlijk is het hotel van alle gemakken voorzien (zoals wellness, ­fitness en vergaderlocaties).

Sociale factor

‘Aanvankelijk was het plan een Art Hotel te ontwikkelen, maar uiteindelijk zijn we tot dit concept gekomen’, zegt algemeen directeur Arnoud Peeters. Hij laat weten dat het hotel anders is dan alle andere. Op personeelsgebied gaat de wil om te werken boven ervaring. ‘We werken bijvoorbeeld veel met herintreders. We willen mensen nieuwe kansen geven op de arbeidsmarkt. We vinden dat we als hotel ook een sociale factor hebben’, zegt Peeters over de aanpak van Ammonite.

Club Restaurant

En dan het Club Restaurant op de begane grond: dat richt zich zeker niet alleen op het internationale hotelpubliek, maar vooral ook op Amstelveen en omstreken. Het clubrestaurant straalt zoveel klasse uit dat het bijna on-Amstelveens aanvoelt en als het ware een nieuwe markt aanboort. Aan het roer van het Ammonite Club Restaurant staat Irene Isselmann, niet onbekend in het Amstelveense horecawereldje.

Ze is eveneens eigenaar van Café De Manen in Bovenkerk en is samen met een gedreven team hard op weg van het clubrestaurant een nieuwe Amstelveense place to be te maken. Met een vaste vrijdagborrel (Fridays at Ammonite) en speciale clubavonden met live muziek- en entertainment (nb: tijdens de opening traden Gerard Joling en René Froger op) is het écht een plek voor een prima avondje uitgaan. Lokale gasten voor het restaurant of de bar kunnen bovendien gratis voor de deur parkeren.

Bar & Restaurant

Een avondje uit eten bij Ammonite is meer dan de moeite waard. De fraaie, warme inrichting van het clubrestaurant is alleen al uitnodigend en de kaart is werkelijk voortreffelijk. Het ervaren keukenteam (o.a. met Okura-ervaring) weet verrassend lekkere gerechten op tafel te toveren. Concluderend is Amstelveen een nieuwe horecavoorziening rijker: eentje die je niet verwacht en alles in zich heeft om een succes te worden.

Personeel (m/v)

Ammonite Hotel & Club Restaurant is altijd op zoek naar gedreven personeel. Wil jij deel uitmaken van het Ammonite team, bijvoorbeeld in de bediening of de receptie? Stuur een mailtje met een korte motivatie en cv naar contact@ammonite-hotel.com t.a.v. Arnoud Peeters.

Informatie

Ammonite Club Restaurant
Professor W.H. Keesomlaan 14 (Kronenburg)
1183 DJ Amstelveen
Telefoon: (0)20 30 844 48
www.ammonite-clubrestaurant.com

Reserveren?
reserveringen@ammonite-clubrestaurant.com

[Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No 34, november 2018]

Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.