Thermische foto [via Gemeente Amstelveen]

Amstelveen brengt warmteverlies via daken in beeld: check jouw dak

Amstelveen – Amstelveners kunnen, nadat in februari thermische vluchten boven Amstelveen werden uitgevoerd, inmiddels opzoeken hoe groot het warmteverlies is via de daken van hun woningen.

Inwoners en bedrijven kunnen op de gemeentelijke website hun eigen dak opzoeken. De beelden laten zien wat het warmteverlies via Amstelveense daken is. Let op: de beelden behoeven nadere tekst en uitleg. Die uitleg wordt op de website gegeven, maar aanvullend wordt op 1 juli een webinar gehouden waarvoor Amstelveners zich gratis kunnen aanmelden.

KLIK OP DEZE BUTTON VOOR DE THERMISCHE BEELDEN

Isolatie

‘Slecht of niet geïsoleerde woningen en bedrijfspanden zorgen voor veel energieverlies,’ zegt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66). ‘Naar schatting 30% van de warmte verdwijnt via het dak. Met de foto’s krijgen Amstelveners informatie over hun dak en inzicht in de duurzame stappen die ze kunnen zetten. Om dit extra te ondersteunen organiseert de gemeente in het najaar weer een collectieve inkoopactie voor isolatie.”

Online webinar met uitleg beelden

Omdat de foto’s best wat uitleg nodig hebben organiseert de gemeente op donderdag 1 juli een webinar voor Amstelveners.  Tijdens het webinar wordt informatie gegeven over de verschillende kleuren op de foto’s. Ook krijgen deelnemers uitleg over hoe ze de foto’s kunnen duiden, wordt er informatie gegeven over subsidiemogelijkheden en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Het webinar vindt plaats op 1 juli van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via deze link op de gemeentelijke website. Inwoners kunnen eventueel hun adres doorgeven als ze zich aanmelden. Enkele van die adressen worden tijdens het webinar specifiek besproken.


Meer nieuws

112 vandaag 12:30

Bekende inbrekerstruc weer in opmars in Amstelveen: takjes tegen de deur

Amstelveen - Een bekende inbrekerstruc is weer in opmars in Amstelveen nu de vakantieperiode is aangebroken. Om erachter te komen of bewoners al dan niet op vakantie zijn, plaatsen inbrekers takjes tegen een deur. Als de takjes langere tijd op hun plaats blijven is het voor inbrekers vaak reden om toe te slaan.  

112 gisteren 10:18

Nachtelijke schuurbrand in Aalsmeer vermoedelijk door gloeiende BBQ-kolen

Aalsmeer - In de Karperstraat in Aalsmeer is afgelopen nacht een bewoner gewond geraakt door een schuurbrand die vermoedelijk is ontstaan door gloeiende restanten houtskool van een barbeque. De brandweer attendeert naar aanleiding van het incident mensen op het belang van veilig barbecuën.