Thermische foto [via Gemeente Amstelveen]

Amstelveen brengt warmteverlies via daken in beeld: check jouw dak

Amstelveen – Amstelveners kunnen, nadat in februari thermische vluchten boven Amstelveen werden uitgevoerd, inmiddels opzoeken hoe groot het warmteverlies is via de daken van hun woningen.

Inwoners en bedrijven kunnen op de gemeentelijke website hun eigen dak opzoeken. De beelden laten zien wat het warmteverlies via Amstelveense daken is. Let op: de beelden behoeven nadere tekst en uitleg. Die uitleg wordt op de website gegeven, maar aanvullend wordt op 1 juli een webinar gehouden waarvoor Amstelveners zich gratis kunnen aanmelden.

KLIK OP DEZE BUTTON VOOR DE THERMISCHE BEELDEN

Isolatie

‘Slecht of niet geïsoleerde woningen en bedrijfspanden zorgen voor veel energieverlies,’ zegt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66). ‘Naar schatting 30% van de warmte verdwijnt via het dak. Met de foto’s krijgen Amstelveners informatie over hun dak en inzicht in de duurzame stappen die ze kunnen zetten. Om dit extra te ondersteunen organiseert de gemeente in het najaar weer een collectieve inkoopactie voor isolatie.”

Online webinar met uitleg beelden

Omdat de foto’s best wat uitleg nodig hebben organiseert de gemeente op donderdag 1 juli een webinar voor Amstelveners.  Tijdens het webinar wordt informatie gegeven over de verschillende kleuren op de foto’s. Ook krijgen deelnemers uitleg over hoe ze de foto’s kunnen duiden, wordt er informatie gegeven over subsidiemogelijkheden en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Het webinar vindt plaats op 1 juli van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via deze link op de gemeentelijke website. Inwoners kunnen eventueel hun adres doorgeven als ze zich aanmelden. Enkele van die adressen worden tijdens het webinar specifiek besproken.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.