Aalsmeer

'Amstelveen en Aalsmeer in relatietherapie'

Amstelveen/Aalsmeer - Kan relatietherapie de verstandhouding tussen gemeenten Amstelveen en Aalsmeer nog verbeteren na al het getouwtrek over de ICT-kosten en de stukgelopen ambtelijke samenwerking?

De website Binnenlands Bestuur heeft een artikel gewijd aan de problemen tussen beide gemeenten, omdat voor 31 maart moet worden bepaald hoe de ambtelijke samenwerking ontvlecht moet gaan worden.

In het artikel, getiteld relatietherapie voor Aalsmeer en Amstelveen, zijn de Aalsmeerse burgemeester Gido Oude Kotte en wethouder bedrijfsvoering Robert van Rijn aan het woord. De bestuurders blikken onder andere terug op het ontstaan van de samenwerking, waarin afspraken niet al te helder bleken vastgelegd. Ook de uitholling van het budgetrecht van de Aalsmeerse gemeenteraad komt aan de orde, evenals de emoties die opspeelden tussen beide gemeenten. 

Lees hier het artikel van Binnenlands Bestuur.

Robert van Rijn en Gido Oude Kotte (Aalsmeer).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.