Amstelveen feliciteert Pinoké en Amsterdam met landstitels: 'Geweldige prestatie'

Amstelveen - Dat de heren van Pinoké en de dames van Amsterdam vandaag de landstitel veroverden is ook door de burgemeester van Amstelveen en sportwethouder Raat met gejuich ontvangen. Beiden spreken van een geweldige prestatie van de hockeyclubs uit het Amsterdamse bos.

Pinoké schreef geschiedenis door voor het eerst de landstitel te veroveren, na een zege in en tegen rivaal Bloemendaal (4-0). Vorige week waren Poppens en Raat nog bij het thuisduel aanwezig in Amstelveen dat in 1-1 eindigde. 'Je zag toen al dat Pinoké de betere ploeg was,' zegt Raat.

De dames van Amsterdam versloegen SCHC na shootouts en werden voor de 21e keer landskampioen. 'Allebei van harte gefelicteerd met deze welverdiende landstitel,' meldt de trotse burgemeester op Twitter. Hij spreekt van fantastische resultaten en Raat van een geweldige sportweek voor Amstelveen. Beide clubs spelen op Amstelveens grondgebied in het Amsterdamse bos. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.