Amstelveen feliciteert Pinoké en Amsterdam met landstitels: 'Geweldige prestatie'

Amstelveen - Dat de heren van Pinoké en de dames van Amsterdam vandaag de landstitel veroverden is ook door de burgemeester van Amstelveen en sportwethouder Raat met gejuich ontvangen. Beiden spreken van een geweldige prestatie van de hockeyclubs uit het Amsterdamse bos.

Pinoké schreef geschiedenis door voor het eerst de landstitel te veroveren, na een zege in en tegen rivaal Bloemendaal (4-0). Vorige week waren Poppens en Raat nog bij het thuisduel aanwezig in Amstelveen dat in 1-1 eindigde. 'Je zag toen al dat Pinoké de betere ploeg was,' zegt Raat.

De dames van Amsterdam versloegen SCHC na shootouts en werden voor de 21e keer landskampioen. 'Allebei van harte gefelicteerd met deze welverdiende landstitel,' meldt de trotse burgemeester op Twitter. Hij spreekt van fantastische resultaten en Raat van een geweldige sportweek voor Amstelveen. Beide clubs spelen op Amstelveens grondgebied in het Amsterdamse bos. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.