Gemeente Amstelveen [Archief]

Amstelveen gaat gratis compost uitdelen aan inwoners

AMSTELVEEN – Gemeente Amstelveen gaat op zaterdag 17 maart 2018 vanaf 08.30 uur gratis zakken compost uitdelen aan Amstelveners bij de gemeentewerf aan langs de Werf 10 in Amstelveen Zuid.

De zakken (max. 4 per persoon ) hebben elk een inhoud van 20 liter. De gemeente vraagt geïnteresseerden op tijd te komen (want op = op) en ook wordt verzocht een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Ook gratis stevige tassen

Tijdens de actie reiken medewerkers ook gratis stevige tassen uit voor het vervoer van glas naar de glasbak. Ook ontvangen inwoners gratis doorzichtige plastic zakken voor het sorteren van plastic verpakkingsmateriaal, metaal/blik en drankkartons (PMD). Neem een legitimatie mee.

Bedankje

Met de uitdeelactie waardeert de gemeente tijdens de landelijke compostdag inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval te scheiden.

Beloning

BBA-wethouder Peter Bot (Afvalbeheer): 'We stimuleren sorteren en scheiden van afval om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk restafval overblijft. Ingezameld GFT brengen wij naar verwerkingsbedrijf De Meerlanden dat dit verwerkt tot onder meer groen biogas, compost en warmte. De compost bieden wij graag aan Amstelveners aan als beloning voor het sorteren van afval. Eigenlijk spreek ik liever van grondstof in plaats van afval. Het meeste afval is namelijk basis voor nieuwe producten. Alleen restafval kunnen we niet opnieuw gebruiken, dat gaat de verbrandingsoven in.'

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.