Het nieuwe 3x3 basketbalveld

Amstelveen heeft nieuw 3X3 basketbalveld

Amstelveen - Amstelveen is een nieuw 3X3 basketbalveld rijker. Het is een zogeheten 3X3 Legacy Court, waar deze sterk in populariteit gestegen 'urban sport' volop beoefend kan worden.

Het veld ligt aan de Hortensialaan/Duindoornlaan. Wethouder Rob Ellermeijer opende de nieuwe aanwinst in het Amstelveense sportaanbod op 1 maart . Hij noemt het 'een mooie locatie waar iedereen welkom is en begeleiding krijgt van Amstelveense jongeren.’

3X3 Basketball

3X3 is een populaire zogenoemde urban sport. Het is een laagdrempelige vorm van basketball op een veld met één basket en teams van drie spelers. 'Ideaal om met je vrienden of anderen op het veld een team te maken en een potje te spelen', zei Ellermeijer dinsdag bij de opening.

Stichting 3X3 Unites

Jongeren uit de buurt worden door Stichting 3X3 Unites opgeleid tot lokale rolmodellen; Leaders. Ze krijgen een door NOC*NSF gecertificeerd diploma en zijn verantwoordelijk voor de coördinatie en activiteiten op het plein. 'Deze jongeren zorgen ervoor dat er een gemeenschap ontstaat. Het nodigt uit om mee te doen en met gezondheid bezig te zijn. Het is echt een waardevolle toevoeging aan de buurt. De gemeente steunt hun inzet en die van de partners van harte', aldus Ellermeijer

Betrokken Leaders

De eerste lichting 3X3 Leaders zijn pioniers en betrokken. Zij zorgen voor het veld en de omgeving en houden contact met de gemeente over het onderhoud. Hiervoor wordt binnenkort een vervolgconvenant opgesteld. Het 3X3-programma in Amstelveen is een initiatief van Stichting 3X3 Unites en de Amstelveense basketballclub MBCA. Het wordt ondersteund vanuit de Nederlandse Basketball Bond en het lokale Sportakkoord Amstelveen.

Daarnaast is de Stichting Zorg en Zekerheid vanaf het begin een belangrijke partner van 3X3 Unites. 'Bewegen is gezond, maar in teamverband sporten en onderdeel zijn van de 3X3 community, is nog gezonder', vertelt Kornelis Brouwer van Zorg en Zekerheid. 'Zo versterkt ‘onze’ basketbalsport de ontwikkeling van de jongeren en de wijk.'

Opleiding

Het afgelopen jaar zijn twaalf jongeren tussen de 16 en 24 jaar geselecteerd om de opleiding tot 3X3 Leader te volgen. 3X3 Leaders leren verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en leiding durven nemen. Daarnaast leren ze activiteiten te organiseren en de bewoners van de wijk hierbij te betrekken. Meer informatie is te vinden op www.3X3unites.com


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.