Amstelveen heeft nieuwe jonge eindbaas

Amstelveen heeft nieuwe jonge eindbaas Foto: Tjapko & Lieuwe

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens heeft gisteren tijdens de raadsvergadering officieel de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen geïnstalleerd. De nieuwe jonge eindbaas van Amstelveen heet Lieuwe en volgt Jara op.  


- Lees verder onder deze advertentie -

Tjapko kroonde Lieuwe door hem ten overstaan van de voltallige gemeenteraad een speciale ambtsketen om te hangen. De grote burgemeester gaf daarbij aan veel te gaan leren van Lieuwe. Lieuwe gaat zich komend schooljaar samen met de kinderraad vooral inzetten op het thema natuur en milieu.

De kinderburgemeester gaat met de burgemeester mee naar diverse evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan de intocht van Sinterklaas, de Vierdaagse en de herdenkingen op 4 mei.

Lieuwe hoopt ook dat er meer kinderen bij Amstelveense herdenkingen komen, want hij vindt het publiek bij de 4 mei herdenking, waar hij zelf al jaren naar toe gaat, wel erg oud.

De vorige kinderburgemeester, Jara, kreeg van de grote burgemeester als dank een fotocollage van de bijzondere momenten van het afgelopen jaar en een speciale erepenning. Jara adviseerde Lieuwe vooral te genieten in zijn rol als kinderburgemeester.


Reacties