De nieuwe kinderburgemeester en de nieuwe kinderraad op de foto met de juryleden. Op de voorgrond in het midden staat Lode met een blauwe hoofdband in zijn haar.

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.

Lode volgt Bana, die in 2021-2022 kinderburgemeester was, op en is dan ook meteen de voorzitter van de nieuwe kinderraad van Amstelveen die na de zomer voor het schooljaar 2022-2023 aan de slag gaat.

Verdiend gewonnen

Juryvoorzitter en wethouder onderwijs, Frank Berkhout licht de keuze toe: 'Het was weer heel moeilijk. Alle kinderen hadden zoveel goede ideeën. Toch heeft Lode verdiend gewonnen. Hij had zich uitstekend voorbereid, had veel verschillende ideeën en bracht deze overtuigend. Ook denken we dat hij een echte verbinder is, die prima kan opkomen voor het belang van de Amstelveense kinderen. Ik kijk er naar uit om met hem en met de andere 23 kinderen in de kinderraad samen te werken het komende jaar.'

Presenteren voor de jury

Om kinderburgemeester te worden, moesten de kinderen verschillende opdrachten uitvoeren tijdens de verkiezingsmiddag op het raadhuis. Zo gaven de kinderen een speech voor de jury over hun ideeën en oplossingen voor uitdagingen in de stad. Verder kreeg ieder kinderraadslid een fotoshoot en een workshop mediatraining. De jury bestond naast wethouder onderwijs Frank Berkhout uit kinderburgemeester Bana en raadsleden Gonnie van Rietschoten (AvA) en Elisa de Marco (VVD).

Installeren kinderburgemeester

Op de eerst volgende raadsvergadering medio juli zal burgemeester Tjapko Poppens de nieuwe kinderburgmeester officieel installeren. Lode krijgt dan de ambtsketen voor de kinderburgemeester omgehangen. Dat is ook het moment dat er afscheid wordt genomen van Bana, kinderburgemeester 2021-2022.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.