Amstelveen helpt bij aanschaf zonnepanelen

Amstelveen helpt bij aanschaf zonnepanelen Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen start in mei samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen voor bewoners in de wijken Bovenkerk-Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Groenelaan en het Stadshart. In verband hiermee worden er twee informatieavonden georganiseerd.

Huiseigenaren in de eerder genoemde wijken ontvangen volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor deze informatieavonden op woensdagavond 8 mei en dinsdagavond 14 mei in het Noorddamcentrum. Het programma voor beide avonden is gelijk. Dankzij deze actie kunnen Amstelveners extra inkoopvoordeel krijgen bij de aanschaf van zonnepanelen.

Besparen

De inkoopactie voor Amstelveen Midden volgt op een eerdere actie die plaatsvond in Amstelveen Zuid. Dankzij de groepsaankoop tijdens deze actie kunnen ruim 260 extra huishoudens in de toekomst genieten van hun zelf opgewekte duurzame energie. Samen laten zij meer dan 3000 zonnepanelen installeren. Zij besparen daarmee volgens Milieucentraal in totaal 300.000 kilo CO2 per jaar. Dat staat gelijk aan 2400 retourvluchten van Amsterdam naar London.


Reacties