Gemeente Amstelveen

Amstelveen helpt bij aanschaf zonnepanelen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen start in mei samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen voor bewoners in de wijken Bovenkerk-Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Groenelaan en het Stadshart. In verband hiermee worden er twee informatieavonden georganiseerd.

Huiseigenaren in de eerder genoemde wijken ontvangen volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor deze informatieavonden op woensdagavond 8 mei en dinsdagavond 14 mei in het Noorddamcentrum. Het programma voor beide avonden is gelijk. Dankzij deze actie kunnen Amstelveners extra inkoopvoordeel krijgen bij de aanschaf van zonnepanelen.

Besparen

De inkoopactie voor Amstelveen Midden volgt op een eerdere actie die plaatsvond in Amstelveen Zuid. Dankzij de groepsaankoop tijdens deze actie kunnen ruim 260 extra huishoudens in de toekomst genieten van hun zelf opgewekte duurzame energie. Samen laten zij meer dan 3000 zonnepanelen installeren. Zij besparen daarmee volgens Milieucentraal in totaal 300.000 kilo CO2 per jaar. Dat staat gelijk aan 2400 retourvluchten van Amsterdam naar London.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.