Gemeente Amstelveen

Amstelveen hijst regenboogvlag tegen Nashvilleverklaring

Amstelveen - In Amstelveen mag iedereen zichzelf zijn en houden van wie hij of zij wil. Dit statement draagt het college uit door vrijdagochtend samen met raadsleden de regenboogvlag te hijsen bij het raadhuis.

Komende vrijdag doen veel Nederlandse gemeenten mee aan een nationaal protest om een statement te maken tegen de Nashvilleverklaring. Honderden orthodoxe christenen en predikanten hebben deze verklaring ondertekend en keren zich daarmee onder meer tegen homoseksualiteit en transgender.

Iedereen

“Amstelveen is een gemeente voor iedereen en wij houden rekening met elkaar en willen niemand buitensluiten”, zegt wethouder Floor Gordon vandaag in een persbericht van de gemeente. “Dat willen we laten zien door samen met de raadsleden de regenboogvlag te hijsen.”

Met de #SayNoToNashville plaatsen de gemeenten vrijdag ook een foto van het hijsen van de regenboogvlag op social media. “We hopen dat deze hashtag trending wordt”, zegt wethouder Marijn van Ballegooien. “Iedereen is gelijkwaardig in Amstelveen. We zijn sinds oktober regenboogstad en werken samen met andere regenbooggemeenten aan het bevorderen van de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van LHBTI-personen.”


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.