Gisteren stond er een lange rij voor de ingang van het Bloesempark.

Amstelveen houdt drukte rond Bloesempark in de gaten

Amstelveen - Met opnieuw een schitterende lentedag voor de boeg, houdt gemeente Amstelveen de situatie rond het Bloesempark in de gaten. Gisteren zorgde het mooie lenteweer voor een extreem lange rij voor het park.

Er werd gisteren ondanks de drukte voor het park niet ingegrepen omdat de situatie nog controleerbaar was. 

Hosts en verkeersregelaars proberen ook vandaag de bezoekersstroom in goede banen te leiden: in het park zelf zijn maximaal 150 bezoekers tegelijk welkom, reden dat de rij voor de ingang gisteren in de loop van de dag steeds langer werd. Dat leidde zeker in de namiddag uiteindelijk tot een rij voor honderden meters lang, met een wachttijd oplopend tot een uur. Rond het park zijn looprichtingen aangegeven.

Ook vandaag worden veel bezoekers verwacht voor het park: vanmorgen waren de eerste bloesemfans er al vroeg bij.  Vandaag worden diverse hosts en regelaars ingezet en ook controleren politie en handhavers op foutparkeerders.

parkeercontrole_colijnweg.jpg
De politie controleerde gisteren op parkeren aan de Colijnweg.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.