Amstelveen huldigt Nederlands Special Needs Taekwondo Team

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft het Nederlandse team van Stichting Special Needs Taekwondo woensdagavond gehuldigd in het raadhuis, vanwege de fantastische prestaties op het WK.

De achtkoppige selectie werd toegesproken door wethouder Rob Ellermeijer en flink in het zonnetje gezet voor de geleverde prestaties op het WK in Nieuw-Zeeland.

Het team onder leiding van nationaal coach David Chung won maar liefst 27 medailles. Sommige deelnemers zijn meervoudig wereldkampioen geworden. 'Een geweldige prestatie', sprak Ellermeijer de aanwezigen toe. 'Jullie zijn met z’n allen een enorm avontuur aangegaan, de medailles zijn de kers op de taart.' 

Durven dromen

Voor Chung had het team al gewonnen voordat ze naar Nieuw-Zeeland waren vertrokken. “Voor ons was de deelname het allerbelangrijkste. Dat we zo goed hebben gepresteerd hadden we niet durven dromen. Het heeft een enorme impact gehad en we zijn het nog steeds aan het verwerken.”

Chung begon in 2013 met de speciale begeleiding vanuit de vereniging Chung Do Kwan. Het groeide uit tot een apart initiatief los van de school onder de naam Stichting Special Needs Nederland, een landelijk erkend goed doel met een ANBI-status. Inmiddels zijn er ongeveer tachtig beoefenaars die vallen onder de criteria van Special Needs. Ze trainen in specifieke groepen of in de reguliere groepen.

Lof

Ellermeijer heeft niets dan lof voor wat de stichting heeft bereikt. “In Amstelveen vinden we dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht de uitdagingen. De stichting laat zien dat het mogelijk is om iedereen te laten genieten van sport, en draagt zo bij aan een inclusief Amstelveen. Bovendien bewijst Special Needs dat het tot geweldige sportieve prestaties kan leiden. Amstelveen is hier met recht trots op.”

Docu NH Nieuws

Chung is inmiddels benoemd tot vicepresident bij de International Special Needs Taekwondo-organisatie en zodoende verantwoordelijk voor de organisatie van het volgende WK in 2021  in Nederland. “Een ongekend grote eer”, zegt Chung. Over het WK in Nieuw-Zeeland is een documentaire gemaakt. Deze wordt zondag  17 november uitgezonden op de regionale omroep van Noord-Holland, NH Nieuws.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.