Amstelveen huldigt Nederlands Special Needs Taekwondo Team

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft het Nederlandse team van Stichting Special Needs Taekwondo woensdagavond gehuldigd in het raadhuis, vanwege de fantastische prestaties op het WK.

De achtkoppige selectie werd toegesproken door wethouder Rob Ellermeijer en flink in het zonnetje gezet voor de geleverde prestaties op het WK in Nieuw-Zeeland.

Het team onder leiding van nationaal coach David Chung won maar liefst 27 medailles. Sommige deelnemers zijn meervoudig wereldkampioen geworden. 'Een geweldige prestatie', sprak Ellermeijer de aanwezigen toe. 'Jullie zijn met z’n allen een enorm avontuur aangegaan, de medailles zijn de kers op de taart.' 

Durven dromen

Voor Chung had het team al gewonnen voordat ze naar Nieuw-Zeeland waren vertrokken. “Voor ons was de deelname het allerbelangrijkste. Dat we zo goed hebben gepresteerd hadden we niet durven dromen. Het heeft een enorme impact gehad en we zijn het nog steeds aan het verwerken.”

Chung begon in 2013 met de speciale begeleiding vanuit de vereniging Chung Do Kwan. Het groeide uit tot een apart initiatief los van de school onder de naam Stichting Special Needs Nederland, een landelijk erkend goed doel met een ANBI-status. Inmiddels zijn er ongeveer tachtig beoefenaars die vallen onder de criteria van Special Needs. Ze trainen in specifieke groepen of in de reguliere groepen.

Lof

Ellermeijer heeft niets dan lof voor wat de stichting heeft bereikt. “In Amstelveen vinden we dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht de uitdagingen. De stichting laat zien dat het mogelijk is om iedereen te laten genieten van sport, en draagt zo bij aan een inclusief Amstelveen. Bovendien bewijst Special Needs dat het tot geweldige sportieve prestaties kan leiden. Amstelveen is hier met recht trots op.”

Docu NH Nieuws

Chung is inmiddels benoemd tot vicepresident bij de International Special Needs Taekwondo-organisatie en zodoende verantwoordelijk voor de organisatie van het volgende WK in 2021  in Nederland. “Een ongekend grote eer”, zegt Chung. Over het WK in Nieuw-Zeeland is een documentaire gemaakt. Deze wordt zondag  17 november uitgezonden op de regionale omroep van Noord-Holland, NH Nieuws.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 14:31

Trajectcontrole op N201 gaat definitief van start

Amstelveen - Het trajectcontrole-systeem op de provinciale weg N201 bij Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn wordt vanaf maandag 2 november 2020 actief. Hardrijders kunnen vanaf die datum automatisch rekenen op een boete via het Centraal Justitieel Incassobureau.

Politiek gisteren 13:59

‘Gezond en zonder armoede de crisis door’

Amstelveen - Als het aan GroenLinks ligt gaat Amstelveen (financieel) gezond en zonder armoede de coronacrisis door. De partij heeft daartoe in een notitie een serie aanbevelingen gedaan aan het College van B en W.

Amstelveen van voorheen 25 okt. 2020 19:46

Amstelveen van voorheen (218)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 218 een oude prentbriefkaart van de luchthaven waar Amstelveen in economische zin zoveel aan te danken heeft: Schiphol.